Gandul.info
Nelu Barbu
1090 vizualizări 29 ian 2018

„M-am uitat în CV-ul lui. Domnul profesor a făcut o facultate de Electronică, nu oricine putea să facă facultatea de Electronică la vremea respectivă (în timpul comunismului - n.r.). Este o facultate care îţi ajută modul de gândire, raţionamentul şi care te ajută să organizezi lucrurile", a declarat Liviu Dragnea după votul de învestitură acordat Guvernului Dăncilă. 

Preşedintele PSD a adăugat că are încredere în capacitatea ministrului Valentin Popa de conduce ministerul Educaţiei, având în vedere experienţa de rector al Universităţii „Ştefan cel Mare'' din Suceava şi susţinerea publică a "aproape tuturor rectorilor din România"

„Am încredere că va face în minister ce a făcut inclusiv ca rector.. De asemenea, am văzut o susţinere foarte mare a aproape tuturor rectorilor din România, ceea ce este foarte important pentru mine", a mai spus Dragnea.

CITEŞTE ŞI: Liberalii au tăiat "pamblica" în faţa lui Valentin Popa. Cum explică noul ministru al Educaţiei greşelile gramaticale pe care le face. VIDEO

Preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, Sorin Cîmpeanu, a declarat, duminică, pentru MEDIAFAX, că sunt 45 de rectori din ţară care au semnat o scrisoare deschisă pentru susţinerea lui Valentin Popa în funcţia de ministru al Educaţiei.

Semnatarii îşi exprimă, în scrisoarea deschisă, argumentele pentru care consideră că rectorul Universităţii „Ştefan cel Mare'' din Suceava ar fi cel mai potrivit pentru funcţia de ministru al Educaţiei, invocând „competenţa academică şi managerială, verticalitatea şi implicarea profesională şi personală".

„Susţinem propunerea de nominalizare a domnului rector Valentin Popa ca ministru al Educaţiei Naţionale. Cu o experienţă de peste 25 de ani în educaţie, domnul profesor Valentin Popa a parcurs toate etapele carierei academice, afirmându-se ca un cadru didactic şi cercetător de prestigiu în domeniul său de activitate. Activitatea managerială a domniei sale debutat în anul 2004, fiind încununată prin alegerea ca rector al Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava, dar şi ca preşedinte al Consorţiului „Academica Plus”, care reuneşte 11 universităţi din România. Cu o personalitate dinamică, de luptător, alături de întreaga comunitate academică, domnul rector Popa a reuşit transformarea Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava în ceea ce este astăzi: un număr dublu de studenţi, de patru ori mai multe programe de studii, o creştere majoră a fondurilor obţinute din activitatea de cercetare şi extinderea într-un ritm alert a infrastructurii universitare ", se arată în document.

Pe de altă parte, fostul ministru al Educaţiei şi rectorul Universităţii din Bucureşti, Mircea Dumitru, şi-a dat luni demisia din toate funcţiile pe care le ocupă în cadrul Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), argumentând că, după ce a auzit declaraţiile publice ale ministrului propus la Educaţie, a realizat că ar fi pus „în situaţia de a accepta compromisuri care sunt inacceptabile".

Citește și: