Cristian ANDREI
569 vizualizări 21 nov 2012

Preşedintele este obligat să desemneze premierul propus de alianţa care câştigă la alegeri peste 50% din mandate sau să desemneze premierul de la partidul cu cele mai multe mandate, sunt propunerile USL pentru viitoarea Constituţie.

„Aşteptările de la viitorul preşedinte este de a citi cu bună credinţă Constituţia. Dacă un partid, alianţă ia peste 50% atunci preşedintele este obligat să desemneze persoana nominalizată. Dacă nu ia nimeni peste 50% preşedintele trebuie să desemneze un premier de la partidul cu cele mai multe mandate, dacă nu să desemneze formaţiunea de pe locul doi”, a afirmat senatorul PSD Dan Şova.

El l-a criticat pe Vasile Blaga pentru că nu şi-a asumat rolul de viitor premier în cazul în care ARD câştigă alegerile.

„Numirea lui Ungureanu face parte din numirea şoferului, trebuie să numeşti un om politic, foarte rar numeşti un tehnocrat. Am rămas uimit de răspunsul neinspirat al domnului Blaga că are o listă de premieri, înseamnă că spune neforţat de nimeni că nu este capabil să fie premier. Mă aştept ca PDL să spună că propunerea de premier este preşedintele partidului, ce face preşedintele partidului păzeşte poarta partidului”, a precizat Şova.

 

Citește și: