Cristian ANDREI
53877 vizualizări 4 sep 2012

Plenul Senatului a votat astăzi noua conducere a instituţiei, reprezentanţii PDL acuzând USL că nu a respectat “regulamentul şi Constituţia”. Şedinţa a fost prezidată de senatorul PSD, Petru Filip, preşedintele Senatului, Crin Antonescu fiind în concediu.

“Negocierile au fost unele eşuate, majoritatea nu a respectat nicio prevedere a Regulamentului, Constituţiei, a logicii matematice referitoare la funcţiile care revin partidelor parlamentare. PDL trebuia să primească patru posturi, dar majoritatea şi-a impus matematica proprie, ne-a lăsat doar cele trei posturi”, a spus de la tribună liderul grupului PDL, Cristian Rădulescu.

Replica a venit din partea social-democratului Ilie Sârbu: “spuneaţi ceva de matematică, îmi cer scuze dacă am greşit, dar matematica am învăţat-o de la dvs în cei trei ani de zile”.

Radu Berceanu, propus de PDL pentru funcţia de vicepreşedinte al Senatului, l-a criticat pe preşedintele Senatului, Crin Antonescu, care a lipsit de la şedinţa instituţiei.

“Eu am intrat în Parlament de la CPUN, dar este prima dată la Cameră sau la Senat când începe o sesiune fără prezenţa preşedintelui respectivei Camerei. Este un precedent care nu ar trebui să se mai repete, s-a intonat imnul, este un moment solemn. Dacă 22 de ani nu s-a întâmplat aşa ceva, poate ar fi bine ca nici de acum încolo să nu se mai întâmple”, a spus Radu Berceanu. Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, se află în concediu, el urmând să revină în ţară mâine.

În noul Birou Permanent al Senatului, PSD are o funcţie de vicepreşedinte - Filip Petru, două de secretar Calcan Valentin, Nicula Cosmin, două de chestor Cordoş Alexandru, Constantinescu Florin, PDL o funcţie de vicepreşedinte – Radu Berceanu şi două de secretar – Pereş Alexandru, David Gheorghe, PNL – o poziţie de vicepreşedinte – Dan Radu Ruşanu şi una de chestor – Ioan Ghişe, UNPR are un vicepreşedinte - Laurenţiu Chirvăsuţă , iar UDMR un chestor – Verestoy Attila.

Senatorul PDL, Radu Berceanu, a remarcat că actualul Birou Permament al Senatului are “mai mult de jumătate senatori care au intrat în Parlament pe listele PDL”.


 

Citește și: