Dan Lungu
3863 vizualizări 19 iul 2012

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, care este şi secretar general adjunct al PDL, afirmă că nu va merge să voteze la referendum şi îi îndeamnă pe cei care au încredere în el să stea acasă "la umbră", spunând că numai astfel pot "repara urgent" ceea ce "au stricat" Ponta şi Antonescu.

Ion Dumitrel a afirmat, joi, într-o conferinţă de presă, că nu se va duce să voteze la referendum deoarece nu doreşte ca votul său "să contribuie la îndreptarea României către Rusia", transmite corespondentul MEDIAFAX.

El a spus că la referendum românii au de ales "între modul de a trăi occidental sau cum au trăit cu ruşii înainte de 1989".

Dumitrel a afirmat că a decis să nu meargă la vot pentru că nu are certitudinea că ulterior Ponta şi Antonescu nu vor interpreta rezultatul votului după bunul lor plac.

"Eu, celor care cred în mine le spun să stăm acasă la umbră ca să putem să ajutăm şi noi România în felul acesta, să reparăm urgent ce au stricat Ponta, Antonescu şi câţiva de lângă ei în perioada aceasta de două săptămâni. Deci se poate repara scurt, rapid, stând acasă, la umbră, mergând cu copiii la plajă şi văzându-ne de treaba noastră. Nu mă duc la vot pentru că eu nu ştiu cum vor interpreta ulterior votul meu Ponta şi Antonescu în dimineaţa zilei de 30 iulie. (…) Nu îl cred pe Băsescu cel mai bun din lume, dar cu siguranţă este peste Ponta şi Antonescu", a mai spus Ion Dumitrel.

Secretarul general adjunct al PDL a adăugat că, stând acasă, românii "pot să oprească şi furtul pe care îl pregăteşte USL" pentru referendum.

El a afirmat că se aşteaptă ca în 29 iulie românii să îşi vadă de concediile şi de probleme lor şi să nu fie atraşi în "lupta lui Ponta şi Antonescu".

Prim-vicepreşedintele PDL Cristian Preda a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în acest moment există o dezbatere în interiorul partidului, aşa cum există şi în interiorul societăţii, referitoare la tentaţia boicotării referendumului din 29 iulie, dar că PDL nu a luat o decizie.

Menţionând că sunt semnale publice că referendumul nu se înscrie într-o serie de acţiuni democratice, Cristian Preda a precizat că în scurt timp PDL va lua o decizie în legătură cu prezenţa la referendum.

"Există tentaţia boicotului. Pot să vă confirm acest lucru. Această tentaţie este cu atât mai mult afirmată cu cât vedem fragilitatea sistemului legal şi imprevizibilitatea cadrului de joc", a mai spus prim-vicepreşedintele PDL.

Preşedintele suspendat, Traian Băsescu, a declarat, miercuri, la GÂNDUL LIVE, că are păreri divergente cu unii lideri ai PDL care consideră că soluţia în privinţa referendumului din 29 iulie este nerealizarea cvorumului, în timp ce el îi cheamă pe români la vot.

"Sunt lideri PDL care vor să câştig la referendum prin nerealizarea cvorumului. Aici drumurile noastre se despart", a spus Băsescu.

El a arătat că lideri PDL consideră că nu trebuie să fie obligaţia preşedintelui suspendat realizarea referendumului, ci a USL şi a majorităţii parlamentare care l-au suspendat.

"Iar eu spun că nu. Eu îi chem pe români să vină la vot nu în calitate de preşedinte cu un procent mai mic sau mai mare în sondaje, ci în calitate de cetăţeni", a spus Băsescu.

El a precizat că le cere cetăţenilor să aibă la urne pe 29 iulie "o opţiune pro-europeană", pentru a evita intrarea ţării într-o lungă perioadă de izolare.

 

Citește și: