Cristi Citre
2028 vizualizări 16 iun 2016

”Casa Regală este un simbol al României de care trebuie să avem grijă (…) Toţi am fost de acord că săptămâna viitoare vom avea un proiect de lege. Dacă vom considera că este totuşi bine să se întâmple repede, vom avea o discuţie şi cu primul-ministru şi atunci într-adevăr pentru asta putem discuta chiar şi de o ordonanţă de urgenţă. Sigur, dacă şi Guvernul este interesat”, a declarat Dragnea.

Liderul PSD a spus că, până săptămâna viitoare, va veni cu o iniţiativă legislativă în acest sens, elaborată de membrii PSD, UNPR şi ALDE. ”În acest moment, Casa Regală, nu are nici măcar un statut. Nu are nicio formă juridică. Sunt acţiuni caritabile pe care le face şi acţiuni publice pe care nu le poate face decât în nume de persoană fizică. Asta va fi reglementat (…) Va fi o consultare serioasă cu Casa Regală”, a mai adăugat Dragnea.

La rândul său, Călin Popescu Tăriceanu a declarat că legiferarea statutului Casei Regale este ”o idee care s-a discutat de mai multă vreme”, inclusiv la nivelul Preşedinţiei şi Guvernului. ”În acest moment trebuie să găsim o formă, un cadru legal pentru ca aceste activităţi să se poată desfăşura în şi mai bune condiţii şi să dăm, dacă vreţi, o continuitate şi o perspectivă şi să nu existe în viitor riscuri privind modul în care statutul Casei Reglae şi insitutţia în sine e privită în România de viitoarele majorităţi politice care se vor crea (...) Acest lucru a fost discutat inclusiv la nivelul Preşedinţiei şi a Guvernlui”, a adăugat Tăriceanu.

Citește și: