Vasile Măgrădean
2286 vizualizări 16 dec 2018

Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat sâmbătă la Cluj Napoca, că a înregistrat o nouă formaţiune politică: Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii.

”Au trecut opt luni de când noi ne organizăm pe teren şi acest dosar trenează în Justiţie. Oameni care nu doresc ca noi să avem acest vehicul (un partid politic - n.r.) încearcă să împiedice, să facă să treneze acest proces de înregistrare. Dacă mergem în acest ritm, am concluzionat deja de prin septembrie, riscăm să ajungem în martie, aprilie, mai şi să nu fim în măsură să candidăm la următoarele alegeri, la sfârşitul lunii mai. În septembrie am decis să ne gândim la o alternativă şi colegi de-ai noştri, care împărtăşesc aceleaşi valori, aceleaşi principii, oameni anonimi, dar care au vrut să dea o mână de ajutor, au depus o cerere de înregistrare a unui partid politic. Astăzi vreau să vă anunţ că acel partid politic este înscris în Registrul partidelor politice din România, deci astăzi vreau să vă anunţ, dragi prieteni, că avem partidul nostru politic”, a declarat Cioloş.

El şi-a schimbat profilul paginii de Facebook, unde a postat un mesaj către români.

Noua formaţiune se numeşte Partidul Libertăţii, Unităţii şi Solidarităţii, pe scurt PLUS.

”Vrem să construim o Românie care să pe pe plus. Vă invit pe toţi, începând de astăzi, să veniţi alături de noi să vă înscrieţi. Acesta va fi partidul cu care vom schimba România în bine”, a promis Cioloş la Cluj Napoca.

Dacian Cioloş a precizat că luni cei opt membri fondatori ai Mişcării România Împreună vor cere în instanţă retragerea dosarului de înregistrare.

Conform Registrului Partidelor Politice, Partidului Libertate, Unitate şi Solidaritate are ca membri fondatori:

1. Daneş Raluca Florina, cu domiciliul […] - preşedinte

2. Iordache Iulia, cu domiciliul […] - vicepreşedinte

3. Iordache Adrian Alexandru, cu domiciliul […] - secretar general

Denumirea prescurtată a partidului este: PLUS, iar semnul permanent al partidului este reprezentat se simbolul stilizat + plus, format din simbolul adunării şi litera p, litera l, litera u şi litera s, în care simbolul adunării este colorat în degrade, de la albastru Pantone 1158 C spre albastru Pantone 105-8C, în diagonală şi caracterele sunt colorate unitar, în degrade, de la albastru Pantone 1158 C spre albastru Pantone 105-8C, în diagonală.

Sediul central al Partidului este în Bucureşti, Sector 2, şoseaua Pipera.

 

Citește și: