759 vizualizări 10 iul 2019

„Am urmărit zilele acestea mai multe dezbateri care au mestecat câteva teme false despre mine şi europarlamentarii Alianţei 2020 USR PLUS. Am ales să nu răspund la fabulaţii reciclate înainte sau în timpul campaniei electorale. Observ însă că, în loc să începem să lucrăm împreună pentru România, unii europarlamentari par să fi venit la Bruxelles ca să aibă motiv de harţă acasă. Eu unul nu voi cădea în această capcană, în care dezbateri democratice şi consistente din Parlamentul European sunt tăvălite în discuţii fără noimă în ţară. Nu asta aşteaptă cei care ne-au votat pe 26 mai”, a scris Dacian Cioloş, marţi, pe Facebook.

Liderul grupului Înnoim Europa din Parlamentul European a adăugat că eurodeputaţii români trebuie să lucreze împreună, pe subiecte strategice pentru ţara noastră.

„I-am spus şi preşedintelui Traian Băsescu azi (marţi - n.r.), când ne-am întâlnit în avion: dacă vrea să discutăm despre cum putem fi mai puternici în Parlamentul European, în beneficiul României, putem face asta direct şi nu prin talk-show-uri cu informaţii eronate. România are nevoie de politicieni responsabili care să le apere interesele cu toată forţa şi la Bruxelles şi la Bucureşti, iar pentru mine aceasta este direcţia. Apelul meu este să lucrăm împreună, europarlamentarii români, pe subiectele strategice pentru ţară”, a conchis Cioloş.

Reacţia vine după ce europarlamentarul Traian Băsescu a spus că Dacian Cioloş este doar un executant de mandat al preşedintelui Franţei Emmanuel Macron şi nu are dreptul să gândească singur, susţinând că Macron, dacă nu a reuşit cu reformele în Franţa, nu va reuşi nici la nivelul UE.

"Mă enervează ce a făcut Macron, iar el, noi îl vedem pe Cioloş ca exponent, e un executant al mandatelor date de Macron. Realitatea este că, spre deosebitede ultimele 3 cicluri electorale la nivel european, azi PPE plus socialiştii nu mai au majoritate, deci nu mai pot trece prin votul Parlamentului o comisie. Şi atunci trebuie să iei un al treilea, acestea era Partidul lui Macron, această mişcare pentru Europa, reînnoirea Europei. Nu o să reînnoiască Macron pentru ca nu este în stare să o reînnoiască Franţa. Reformele acute de care are nevoie Franţa nu a reuşit la el acasă şi vine prin Cioloş să reformeze UE. Sper să nu fie reformată după viziunea lui", a declarat Traian Băsescu, duminică, la România Tv.

 

Citește și: