Sorina Ionaşc
4589 vizualizări 6 nov 2014

Liderul PPDD, candidat la prezidenţiale în primul tur, Dan Diaconescu, a anunţat oficial că-l va susţine pe premierul Victor Ponta în cel de-al doilea tur. Anunţul său a venit după o serie de negocieri cu PSD, în urma cărora Dan Diaconescu se laudă că a obţinut o serie de promisiuni, printre care şi intrarea la guvernare.

Deşi a sugerat încă de la începutul unei declaraţii de presă pe cine va susţine, liderul PPDD nu a pronunţat numele niciunuia dintre candidaţi şi a folosit parabole gen "şef" şi "adjunct" pentru a-i identifica pe Ponta, respectiv pe Iohannis. Diaconescu a mai spus că 75% dintre susţinătorii săi au votat pentru "şef" şi nu pentru "cel care a vrut să fie adjunctul lui".

"Eu m-am consultat în ultimele trei zile cu telespectatorii mei, cu parlamentarii mei, cu liderii organizaţiilor judeţene. 75% dintre sufragii inclină într-o direcţie, direcţie pe care vă voi spune în câteva momente. Avem de ales între un şef şi adjunctul său", a spus Diaconescu.

Mai mult, pepededistul l-a criticat pe Iohannis, spunând că a avut legături cu adopţiile de copii din străinătate, dar şi că nu a dorit niciun fel de negociere după primul tur. Despre Victor Ponta însă, a spus că deşi îl va susţine la prezidenţiale, vor rămâne, în continuare, adversari.

"Am obţinut promisiuni de la unul dintre finalişti, intrarea în noului guvern, promisiunea fermă privind recuperarea patrimoniului fundaţiei Gojdu. Noi vrem să ne distanţăm total de extremiştii care i s-au alăturat. Victor Ponta rămâne cel mai mare adversar al meu, sper să nu rămână şi un duşman al poporului", a adăugat Dan Diaconescu.

 

Citește și: