Ana Petrescu
349 vizualizări 9 apr 2019

„Observăm că Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor şi judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României. Este inacceptabil ca un candidat pentru funcţia de Preşedinte al Comisiei Europene să spună magistraţilor români cum să soluţioneze dosare şi este grav că PNL nu sancţionează aceste presiuni nepermise din exterior asupra sistemului judiciar din ţara noastră. Este o complicitate electorală între PNL şi PPE care are ca rezultat denigrarea României”, a declarat Dan Nica, printr-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Acesta a mai spus că liberalii trebui să spună public dacă sprijină asaltul PPE asupra statului de drept din ţara noastră.

„PNL trebuie să spună public dacă susţine sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din România. Nu am văzut astfel de poziţii din partea PPE în legătură cu protocoalele secrete dintre magistraţi şi serviciile de informaţii, prin care au fost încălcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred că nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului, pe care a fost clădită Uniunea Europeană”, a conchis Nica.

De asemenea, Rovana Plumb, cea care deschide lista candidaţilor PSD la europarlamentare, a făcut apel la PNL să se disocieze public de atitudinea antiromânească pe care au au prin susţinerea atacului PPE asupra justiţiei din România.

Citește și: