Andrei Luca POPESCU
2070 vizualizări 19 dec 2012

Recuperat de premierul Victor Ponta după scandalul „Holocaustul” în funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, senatorul PSD DAN ŞOVA apare şi în GUVERNUL PONTA II ca ministru delegat pentru Proiectele de infrastructură, un departament care va funcţiona la nivelul Secretariatului General al Guvernului.

Dan Şova a fost purtătorul de cuvânt al PSD şi a fost demis de Victor Ponta după ce a declarat că Holocaustul nu a existat în România. Din luna august 2012, Şova a fost numit ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, luându-i locul lui Mircea Duşa, care a preluat MAI.

Şova a gafat din nou în vară, în contextul referendumului de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Deşi exit-poll-urile arătau că prezenţa la vot nu va fi suficientă pentru ca referendumul să fie validat şi Băsescu să fie demis, Şova a declarat în seara din ziua scrutinului că se aşteaptă „un milion de voturi” din diaspora, ceea ce va răsturna rezultatul. Acest lucru nu s-a întâmplat. A doua zi, colegul său Liviu Dragnea l-a scuzat pe Şova în faţa presei, spunând că era foarte obosit.

Dan Şova deţine societatea de avocatură „Şova şi Asociaţii”, prin care a câştigat mai multe contracte de asistenţă juridică cu statul. La cabinetul său a lucrat, în trecut, chiar premierul Victor Ponta.

Fostul şef al ANAF, Sorin Blejnar, i-a acuzat pe cei doi că au păgubit complexele energetice Rovinari şi Turceni cu peste un milion de euro, prin contractele de asistenţă juridică supraevaluate pe care le-au încheiat.

Procurorii anticorupţie au fost sesizaţi de ANAF cu privire la situaţia de la cele două instituţii, fără a exista însă o plângere penală pe numele lui Şova sau Ponta. Victor Ponta a colaborat însă cu Şova la casa de avocatură doar o scurtă perioadă, înainte de perioada incriminată de Blejnar, 2007-2008.

Pe lângă contractele de la Rovinari şi Turceni, casa de avocatură a lui Dan Şova a lucrat şi pentru Administraţia Cimitirelor din Bucureşti, în contracte de un milion de lei (aproximativ 250.000 de euro).

Şova mai deţine acţiuni la firmele Brandconcept Agency, Bankruptcy Expert şi Imobiliare Group Business.

Dan Şova este unul dintre cei mai bogaţi miniştri din cabinetul lui Ponta. El deţine trei case de locuit – două în Bucureşti şi una la Izvorani, în Ciolpani. În 2011, el a vândut trei imobile contra sumei de 390.000 de euro – unul în Braşov, unul în Buşteni şi unul în Bucureşti, în cartierul ANL Henri Coandă, care nu este finalizat. Tot în 2011, Şova a vândut un Mercedes contra 30.000 de euro unui băiat de bani gata, Sami Mahmoud, cunoscut în cercurile „de fiţe” din Dorobanţi.

Citește și: