Alexandru Costea
189 vizualizări 29 mar 2019

„Vom lua măsuri de susţinere a agriculturii, un sector important în susţinerea dezvoltării economiei. Şi în acest an, fermierii vor beneficia de sprijin pentru achiziţionarea motorinei utilizate la lucrările agricole şi în acvacultură. Alocăm peste 585 de milioane lei pentru plata ajutorului de stat ce se aplică prin reducerea accizei la motorina utilizată la efectuarea lucrărilor mecanizate care se acordă agricultorilor sub formă de rambursare", a afirmat Viorica Dăncilă, vineri, în debutul şedinţei de Guvern.

 

Totodată, premierul a cerut ministrului Agriculturii Petre Daea să anuleze ordinul pentru stabilirea tipurilor de exploataţie şi să revină la forma anterioară.

„Domnule ministru, este foarte bine că avem aceste subvenţii la timp, însă am să vă rog să reveniţi asupra ordinului pe care l-aţi dat în legătură cu stabilirea dimensionării tipurilor de exploataţie de suine pe teritoriul României. Eu cred că trebuie să avem grijă de oamenii care au ferme mici şi să-i încurajăm. Vă rog să anulaţi ordinul să revenim la ce aveam înainte şi vom face o analiză referitor la acest aspect", a conchis prim-ministrul.

 

Citește și: