Teodor Bobei
190 vizualizări 12 sep 2019

„Am văzut astăzi o nouă alianţă de conjunctură între domnul Iohannis şi domnul Tăriceanu, alianţa ipocriziei şi a distrugerii. În campanie, aceşti oameni de stat se transformă. Şi este o transformare urâtă, care vine din disperare şi care face rău României. Prin toate aceste lucruri pe care le fac - fie că abandonează guvernarea, că o blochează în fiecare săptămână sau că vor să taie toate veniturile românilor pe care am reuşit să le creştem în ultimii 3 ani - aceşti oameni s-au întors împotriva propriului popor. Avem o opoziţie cinică şi imatură care, orbită de interesele personale şi de campanie, a început să acţioneze împotriva oamenilor”, a declarat Viorica Dăncilă, la sediul PSD din Kiseleff.

Premierul a adăugat că atunci când nu le taie salariile bugetarilor, dreapta politică le blochează.

„Dacă nu am fi găsit soluţia deblocării activităţii ministerelor prin delegarea unor atribuţii către secretariatul general, oamenii ar fi stat neplătiţi mult timp. A trebuit să schimbăm proceduri şi să modificăm acte normative pentru ca oameni din ministere şi agenţii guvernamentale să-şi poată primi salariile. A trebuit să amânăm măsuri sau să redefinim activităţi ca să putem funcţiona.Iar domnul Iohannis a văzut aceste lucruri. A văzut şi apelurile sindicatelor care reclamau că oamenii nu îşi primesc banii, că este un drept fundamental şi că statul are obligaţia de a-l respecta.

E evident deja că partidul domnului Iohannis are o problemă cu bugetarii, că îi jignesc şi îi ameninţă oricând au ocazia că o să le taie veniturile, însă preşedintele a dus acest lucru la un alt nivel: pur şi simplu le refuză dreptul la plată oamenilor care muncesc. Când nu taie salariile, dreapta şi Iohannis le blochează. Aşa cum au încercat să blocheze şi nominalizarea Rovanei Plumb în calitate de comisar european. Cum blochează orice efort de îmbunătăţire a imaginii României în plan extern”, a adăugat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat joi că respinge remanierea cerută de premierul Viorica Dăncilă, spunând că o consideră nepotrivită.

 

Citește și: