126 vizualizări 20 sep 2019

Dăncilă a spus vineri, la Reşiţa, despre Klaus Iohannis, că „face ceea ce ştie dânsul cel mai bine, adică nu ţine cont de nimeni, decât de opinia domniei sale, chiar dacă de multe ori lucrurile pe care le face sunt împotriva Legii Fundamentale”.

„Aceste afirmaţii sunt dublate de decizia Curţii Constituţionale. Am văzut că domnul preşedinte trebuie să numească de îndată miniştrii interimari pe cele trei portofolii, timpul trece şi nu ştiu ce înseamnă pentru domnul preşedinte <de îndată>”, a spus preşedintele PSD despre Iohannis.

Potrivit Vioricîi Dăncilă, în decizia Curţii Constituţionale nu există „nici măcar o frază legată de faptul că trebuie să mergem în Parlament, dar repet, vom merge pentru remaniere în Parlament”.

Judecătorii CCR au constatat că Preşedintele României nu şi-a executat în mod corect decizia de revocare, iar astfel şeful statului este obligat să îi revoce pe miniştrii. De asemenea Klaus Iohannis este obligat şi să numească interimari, pentru a rezolva problema continuităţii Guvernului.

 

Citește și: