1413 vizualizări 12 nov 2019

„Aş fi preferat un alt contracandidat din punct de vedere al normalităţii, că tot vorbeşte dl. Iohannis de România normală, pentru că normalitatea presupune o dezbatere. Nu presupune un atac la un partid, nu o presupune o abordare extremistă, ci un dialog bazat pe argumente”, a declarat la TVR Viorica Dăncilă.

Ea a mai spus că niciunul dintre ceilalţi contracandidaţi din primul tur nu ar fi refuzat o dezbatere.

„Îl apreciez pe Mircea Diaconu, îi apreciez şi pe dl Paleologu şi pe Dl Barna. Îi apreciez pe toţi, pe fiecare dintre ei. Mi-aş fi dorit ca în turul doi să fiu cu unul dintre ei, că sunt convinsă că nici dl. Barna, nici dl. Paleologu, nici dl. Kelemen Hunor nu ar fi refuzat o dezbatere unul la unul”, a adăugat Dăncilă.

Ea a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis ar trebui să prezinte un bilanţ al mandatului de şef al statului.

Totodată, Viorica Dăncilă a spus că ea vrea să fie „un preşedinte al tuturor românilor”.

 

Dăncilă: Voi avea o confruntare cu dl. Orban după un an de mandat de premier

Viorica Dăncilă, candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, a declarat, marţi, la TVR, că va participa la o dezbatere cu Ludovic Orban după un an de mandat ca premier al acestuia şi-a ironizat pe Klaus Iohannis că „îşi trimite soldatul în război şi generalul stă acasă”.

„Îşi trimite soldatul în război şi generalul stă acasă? În altă ordine de idei, dl Orban trebuie să demonstreze ceea ce face ca prim-ministru. Voi avea o confruntare cu dl. Orban, promit acest lucru, după un an de mandat ca premier şi atunci să vedem ce a făcut Ludovic Orban într-un an de mandat şi ce a făcut Viorica Dăncilă”, a declarat Viorica Dăncilă.

Ea a ţinut, totuşi, să precizeze că nu va participa la o dezbatere alături de o persoană care i-a făcut o plângere penală pentru un parteneriat strategic.

Premierul Ludovic Orban a declarat, ironic, marţi, că dacă liderul PSD, Viorica Dăncilă, vrea, atunci să o facă o dezbatere cu el, să îi spună despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de prim-ministru demis, afirmând că şeful statului este ”într-o dezbatere permanentă” cu românii.

„Dacă vrea doamna Dăncilă să facă dezbateri cu cineva să facă cu mine, să vorbim despre dezastrul pe care l-a lăsat în calitate de premier demis”, a declarat, ironic, Ludovic Orban.

El a mai spus că preşedintele Klaus Iohannis este în dialog permanent cu cetăţenii români, că ”este într-o dezbatere permanentă” cu aceştia.

 

 

Citește și: