521 vizualizări 21 mai 2019

Întrebată într-o conferinţă de presă în judeţul Suceava dacă se gândeşte să o menţină pe Ana Birchall la portofoliul Justiţie, Viorica Dăncilă a răspuns: „Nu am discutat despre acest lucru. După cum ştiţi doamna Birchall este şi vicepremier pe parteneriate strategice, dacă aş menţine şi într-o parte şi alta aş schimba configuraţia Guvernului, deci ar trebui privit ca o restructurare, acest lucru îl vom discuta în Comitetul Executiv, suntem un guvern politic, deci vom lua decizia acolo”.

Pe 24 aprilie preşedintele Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Tudorel Toader şi a semnat decretul desemnării Anei Birchall ca ministru interimar al Justiţiei.

Şeful statului a refuzat numirea lui Eugen Nicolicea, Oana Floarea şi Tit-Liviu Brăiloiu ca miniştri plini la Justiţie, Fonduri Europene şi Ministerul Românilor de Pretutindeni.

Preşedintele Iohannis a anunţat, miercurea trecută, că a transmis PSD în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniştri, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare şi justiţia, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD. În scrisori, şeful statului menţionează că niciunul dintre cei avansaţi de PSD nu deţine experienţa necesară gestionării domeniului complex pentru care a fost propus.

Foto: Hepta

Citește și: