Diana Grigore
1792 vizualizări 18 nov 2019

„Am zis să nu îl mai pun. Este un ceas pe care l-am primit de la soţul meu, în niciun caz de aur. Nu depăşeşte 5.000 de euro. Dacă arăt ceasul vor veni cu un alt scandal. Măcar să îl rostogolească pe ăsta. Ca să ascundă laşitatea lui Iohannis vin ori cu cele patru case, ori cu ceasul. Am ceasuri, dar nu sunt de firme sau de marcă, sunt ceasuri pe care le-am asortat la rochia pe care o aveam sau la costum. Sunt ceasuri ieftine, pe care şi le poate permite orice om modest din această ţară. Fiecare poate avea un hobby, pentru mine ceasurile nu reprezintă un hobby. Nu sunt pasionată. Am şi broşe”, a spus Viorica Dăncilă, la TVR1.

Liderul PSD a adăugat că şi-a putut permite să îşi cumpere broşe scumpe, deoarece a fost nouă ani europarlamentar.

„Eu am fost europarlamentar, mi-am putut permite să îmi cumpăr o broşă. 6400 de euro aveam salariu. Era chiria care costa destul de mult, dar oricum rămâneau. Era diurna, era un calcul, rămâneau nişte bani. Este un salariu din care îţi poţi permite anumite lucruri”, a adăugat Dăncilă.

Întrebată dacă s-ar întoarce la Bruxelles, liderul PSD a răspuns afirmativ: „Da, să ştiţi că am stat acolo, mi-am făcut mulţi prieteni, am fost apreciată în comisiile în care lucran, a fost o activitate care mie mi-a plăcut. Aici sunt multe lucruri urâte, multe jigniri şi multă violenţă verbală, acest lucru nu se întâmpla la Bruxelles”.

Liderul deputaţilor PNL Florin Roman a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că nu a trecut în declaraţia de avere un ceas în valoare de peste 80.000 de lei. În declaraţia de avere a prezidenţiabilului PSD sunt trecute bijuterii de aur în valoare estimată la 5000 de euro, dobândire în anul 2017.

„ Îi reamintesc doamnei Dăncilă că falsul în declaraţii este o infracţiune prevăzută de Codul Penal. Rămane apoi că doamnă Dăncilă să ne explice cum este să plângi pe umărul pensionarilor şi tu să huzuresti în lux? Ceasul de aur al doamnei Dăncilă inseamnă echivalentul a 119 pensii minim garantate pe care le primesc mulţi din cei cărora, candidatul PSD la prezidenţiale le cere votul! Păi cum vine asta doamnă Dăncilă?! ”, a adăugat Roman.

Liberalul a ataşat şi fotografii cu ceasul fostului premier Viorica Dăncilă şi preţul acestuia.

Prezidenţiabilul PSD a trecut în declaraţia de avere bijuterii în valoare de 5000 de euro, obţinute în anul 2017, potrivit documentului citat.

Citește și: