228 vizualizări 14 aug 2019

„Evaluarea miniştrilor nu o facem în funcţie de partid, evaluarea o facem în funcţie de activitatea pe care au desfăşurat-o. Nu am terminat încă evaluarea şi cred că această evaluare trebuie să o discut cu partenerii de coaliţie , nu cred că dacă vin în spaţiul public şi spun un anumit lucru acest lucru va fi benefic pentru continuarea acestei coaliţii. Trebuie să lămurim lucrurile în interiorul coaliţiei. Avem în ambele partide miniştri care trebuie să plece şi miniştri care trebuie să rămână, dar cred că aceste lucruri trebuie să le stabilim în interior”, a declarat Viorica Dăncilă, aflată în vizită la Suceava.

„De ce ziceţi că rămânem fără majoritate? Eu cred că nu vom rămâne fără majoritate (...) Nu ne dorm să iasă ALDE de la guvernare, dar opţiunea este al lor. România are nevoie de stabilitate. Am venit împreună cu promisiuni şi împreună trebuie să ducem la capăt implementarea acestor măsurii. Avem datoria aceasta faţă de români, pentru că promisiunile au fost ale coaliţiei”, răspune aceasta.

Premierul a reluat ideea remanierii, spunând că aceatsa va avea loc, dar fără o restructurare în Parlament.

„Un nou program de guvernare nu putem să avem decât dacă venim la vot în Parlament, pentru că schimbarea programului de guvernare presupune acest vor. Vom avea o ajustare pentru că au trecut doi ani şi jumătate şi au intervenit şi alte priorităşi. Vom veni şi cu măsuri pe care le aşteaptă cetăţenii. Venim cu remaniere, nu cu restructurare, acolo unde miniştrii nu au îndepliniit criteriile sau programul”, a spus aceasta.

Întrebată dacă este firesc să existe doi candidaţi la prezidenţiale într-o singură coaliţie, Dăncilă a completat: „Eu ştiu că este firesc ca PSD să aibă candidat la alegerile prezidenţiale. Nu pot vorbi în numele ALDE, dar ştiu că PSD trebuie să aibă candidat”.

 

Citește și: