978 vizualizări 13 nov 2019

„Am văzut în aceasă seară că Iohannis a prins glas, am văzut probabil singura conferinţă de presă din mandatul său de preşedinte, un moment de o aorganţă monstruoasă, un moment de dispreţ pentru români. Am văzut cum un un preşedinte ne spune că singura sa realizare este că a dat jos un Guvern ales prin vot legitim (...) Pentru o ţară normală, este normală să existe o dezbatere directă, o confruntare de programe între cei care cer votul românilor. În 2014, Iohannis ne spune textual că o dezbatere este absolut necesară şi aşteptată de toţi românii. Se pare că multe s-au întâmplat în 5 ani de mandat cu principiile şi convingerile lui dacă acum ne spune că românii nu mai merită această dezbatere", a declarat Viorica Dăncilă.

Reacţia candidatului PSD la alegerile prezidenţiale vine după ce Klaus Iohannis a anunţat, miercuri seara, că nu participă la o dezbatere cu Viorica Dăncilă deoarece aceasta ”a fost parte activă a mârlăniilor pesediste şi a sprijinit activ încercările de acaparare a Justiţiei”. El a mai spus că marţi va organiza o dezbatere cu politologi şi formatori de opinie.

Dăncilă, după afirmaţia lui Iohannis privindu-l pe Ponta: Nu Iohannis trebuie să mă aprecieze

Candidatul PSD Viorica Dăncilă a afirmat, miercuri seară, după ce Klaus Iohannis a afirmat că Victor Ponta a fost un politician rezonabil comparativ cu liderul PSD, că nu şeful statului trebuie să o aprecieze, ci românii.

"Klaus Iohannis face nişte aprecieri pe care mulţi nu le mai iau în seamă. Pe mine nu trebuie să mă aprecieze Iohannis, ci românii, pentru lucrurile pe care eu le-am făcut ca prim-ministru. Am văzut aprecierea lui Iohannis, nu a respectat deciziile CCR privind numirea miniştrilor interimari, a boicotat guvernarea, a venit cu informaţii false referitoare la Guvernul Dăncilă, a vorbit de o guvernare dezastruoasă. Dacă să creşti salarii şi pensii, să aduci economia la nivelul cel mai de sus înseamnă o guvernare dezastruoasă înseamnă că dânsul ori e de rea credinţă, ori nu a fost informat corect", a declarat Viorica Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri, întrebat fiind de reporterul MEDIAFAX de ce în urmă cu patru ani vorbea despre aroganţa lui Victor Ponta şi acum refuză o dezbatere cu Viorica Dăncilă, că fostul lider PSD era un politician rezonabil în comparaţie cu actualul lider social democrat. "Diferenţa este destul de mare l-am acuzat atunci pe Victor Ponta de comportament antidemocratic şi pot să spun că, în comparaţie cu Dăncilă, Ponta a fost un politician rezonabil. Greu de comparat, sigur stilurile lor sunt foarte diferite. Atunci la ce m-am referit a fost la aroganţă- el şi-a trimis echipa de campanie peste ai mei şi a venit cu pretenţii nenegociabile, facem 4 dezbateri, zilele şi despre ce se discută. Am acceptat totuşi două dezbateri care drept să vă spun pe mine nu m-au ajutat şi pe el nici atât, asta despre utilitatea electorală a unor astfel de dezbateri. Lucrurile sunt diferite, PSD s-a schimbat mult în rău de atunci şi eu nu m-am schimbat mult în rău, ci în bine", a declarat Klaus Iohannis.

Dăncilă, despre expresia „ghinion" a lui Iohannis: N-a râs nimeni. Mandatul dumneavoastră este o glumă

Candidatul PSD la alegerile prezidenţiale Viorica Dăncilă a precizat, miercuri, după ce Klaus Iohannis că expresia "ghinion", referitor la casele sale, este folosită acum într-o notă glumeaţă, că nu a râs nimeni la această glumă, catalogând mandatul preşedintelui drept "o glumă".

"N-a râs nimeni la această glumă, cu casaele, doar dumneavoastră le râdeţi românilor în faţă. Mandatul dumneavoastră este o glumă, domnule preşedinte", a replicat Viorica Dăncilă.

Replica prezidenţiabilului PSD vine după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat, la 5 ani de la momentul în care a dat un răspuns nefericit cu privire la şansa sa de a avea mai multe case, comparativ cu alţi profesori, spunând "ghinion!" că nu a vrut să jignească pe nimeni, iar între timp expresia este folosită într-o notă glumeaţă.

"Acea declaraţie a fost interpretată, dar între timp costat că este o sintagmă folosită într-o notă glumeaţă. Nu a fost intenţia mea, sper că nu s-a simţit nimeni jignit", a spus Klaus Iohannis.

 

Citește și: