Gandul.info
Gabriel Pecheanu
1400 vizualizări 19 mar 2018

”În urma dezbaterilor din mass-media şi având în vedere interesul public cu privire la clarificarea unor aspecte extrem de importante, precum şi necesitatea funcţionării României ca stat democratic, suveran şi independent în care funcţionează separaţia puterilor în stat, vă solicit domnule ministru, cu celeritate, să îmi comunicaţi dacă în perioada 2012-2018 au mai fost transmise astfel de solicitări (documente prin care cereau situaţe şi stabilirea paşilor de urmat în cazuri de corupţie cunoscute - n.r.) Ministerului Justiţiei, direct ori în alt context”, se arată în scrisoarea Vioricăi Dăncilă adresată ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.âPremierul Dăncilă şi-a motivat gestul prin apariţia în presă a unui document oficial transmis de către Comisia Europeană Ministerului Justiţiei în 2012, în cuprinsul căruia se solicitau informaţii cu privire la descrierea situaţiei juridice şi la stabilirea următorilor paşi procedurali în cazurile de presupusă corupţie la nivel înalt, dosare aflate în curs de judecată, care îi vizau pe Gheorghe Copos, Adrian Năstase, Şerban Brădişteanu, Ion Dumitru. Decebal Traian Remeş. Dan Voiculescu, George Becali, Cătălin Voicu şi Tudor Chiuariu.

De altfel, premierul Viorica Dăncilă şi ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, au avut luni o întâlnire, lucru confirmat de Tudorel Toader pentru MEDIAFAX: ”Da, m-am întâlnit cu dna premier. Am discutat chestiuni curente ţinând de programul de guvernare!”.

Comisia Europeană nu comentează

Reprezentanţa Comisiei Europene a precizat, luni, pentru MEDIAFAX, că nu comentează despre documente apărute în presă „din surse neoficiale”, după ce un document din 2012 privind MCV, făcut public duminică, conţinea şi o listă de persoane cu probleme penale.

„Ca o regulă generală, Comisia Europeană nu comentează despre documente apărute în presă cu atribuirea <din surse neoficiale>”, potrivit răspunsului Reprezentanţei Comisiei Europene la solicitarea MEDIAFAX.

Citește și: