Ana Petrescu
234 vizualizări 3 apr 2019

„Dacă preşedintele României nu a avut niciun aport la rezultatele obţinute în cadrul preşedinţiei rotative a Consiliului UE, iată că a reuşit să aducă un deficit de imagine ţării noastre. Este păcat că acest lucru se realizează tocmai în timpul deţinerii Preşedinţiei rotative de către România”, a afirmat Viorica Dăncilă, în debutul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Şeful Executivului a mai precizat că în cele trei luni de mandat la şefia Consiliului UE, România a finalizat 88 de dosare în domenii precum finanţe, agricultură, transporturi, sănătate, securitatea frontierelor şi digitalizare.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat în repetate rânduri, de la preluarea Preşedinţiei Consiliului UE de către România, modul în care guvernarea Dăncilă se ocupă de economia ţării şi legile justiţiei. Şeful statului a catalogat de mai multe ori guvernarea PSD ca fiind una dezastruoasă carea făcut mai mult rău ţării şi care are ca principal obiectiv asaltul asupra justiţiei şi modificarea legislaţiei în domeniu, astfel încât să ajute personaje cheie, nominalizându-l pe Liviu Dragnea.

Citește și: