Elena Crangasu
334 vizualizări 22 nov 2019

„Eu, până în ultima clipă, voi insista şi voi fi pregătită pentru confruntarea democratică pe care românii o cer şi o merită! Aşa că lansez un apel public. Să îl chemăm pe Klaus Iohannis la dezbatere în această seară, începând cu ora 20:00, la Palatul Parlamentului! Echipa mea de campanie deja încearcă să ia legătura cu staff-ul domnului Iohannis pentru a stabili această întâlnire”, a scris candidatul PSD la alegerile prezidenţiale, Viorica Dăncilă, vineri, pe Facebook.

Preşedintele PSD a intitulat apelul „scrisoare deschisă” către jurnaliştii şi formatorii de opinie, afirmând că „nimeni nu a înţeles de ce fuge atât de tare Klaus Iohannis”.

„Scrisoare deschisă. Dragi români, dragi jurnalişti, dragi formatori de opinie, indiferent de opţiunea dumneavoastră duminică, cred că sunteţi de acord cu toţii că felul în care domnul Iohannis a ales să se comporte în toată această perioadă este de neacceptat. Nimeni, dar absolut nimeni, nu şi-ar fi permis să refuze, fără niciun argument credibil, o dezbatere electorală. Nimeni nu a înţeles până la acest moment de ce întrebare fuge atât de tare domnul Iohannis”, a adăugat Viorica Dăncilă.

Viorica Dăncilă a întrebat „Ce poate să justifice o asemenea atitudine de dispreţ şi lipsă de reacţie la apelul românilor? Ce ne ascunde domnul Iohannis?”.

În final, preşedintele social-democrat a spus că până şi în ultima zi de campanie, contracandidatul PNL le transmite românilor un mesaj greşit, cum că ar avea de ales între el şi PSD, când de fapt, românii au de ales „între un om care fuge de întrebări şi unul care a răspuns câtorva sute”.

Actualul şef al statului, Klaus Iohannis, candidat al PNL la alegerile prezidenţiale, a refuzat să participe la dezbateri electorale, inclusiv în campania pentru cel de-al doilea tur.

Duminică are loc al doilea tur al alegerilor prezidenţiale. Românii din străinătate votează pe parcursul a trei zile, de pe 22 până pe 24 noiembrie.

 

Citește și: