Diana Grigore
2780 vizualizări 22 nov 2019

„Dacă ar fi fost aici i-aş fi făcut domnului Iohannis trei darurri. Primul este tricolorul României, pentru că un preşedinte trebuie să aibă tricolorul în suflet. Al doilea dar, Constituţia României, este legea fundamentală pe care trebuie să o respectăm toţi şi pe care Klaus Iohannis a călcat-o în picioare. Al treilea dar este Biblia, pentru că un om care crede în Dumnezeu este unul bun, care nu aduce ură şi dezbinare. Un om cu credinţa în Dumnezeu este cel care adună oamenii, care îi uneşte şi aduce în spaţiul public echilibru şi consens. Cum contracandidatul Klaus Iohannis nu este aici am să îi pun pe pupitru cele trei daruri şi sper că acestea să ajungă la domnia sa”, a spus Viorica Dăncilă, la dezbaterea organizată în Parlament.

 

Viorica Dăncilă l-a invitat pe Klaus Iohannis la o dezbatere în Parlament, care ar fi trebuit să aibă loc la ora 20/.00.

Klaus Iohannis a refuzat invitaţia, acesta aflându-se la Bacău.

La Palatul Parlamentului au fost amplasate două pupitre în spatele cărora scrie numele candidaţilor, respectiv Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

Viorica Dăncilă a declarat, vineri seară, că preşedintele Klaus Iohannis este absent de la dezbateri, aşa cum a făcut în cinci ani de mandat la Cotroceni. Prezidenţiabilul PSD susţine că atitudinea şefului statului este dezamăgitoare.

„Mulţumesc tuturor celor prezenţi în această seară la ceea ce ar fi trebuit să fie confruntarea dintre cei doi candidaţi la aceste alegeri. Am considerat normal, democratic şi necesar că românii să vadă această dezbatere. Observăm că domnul Iohannis este absent aşa cum a fost absent în cei cinci ani de mandat la Cotroceni. Atitudinea lui este dezamagitoare”, a afirmat Viorica Dăncilă, la dezbaterea pe care a organizat-o în Parlament.

Prezidenţiabilul PSD a venit cu un mesaj pentru români.

„Pentru că nu vom avea dezbaterea cerută voi profită de acest moment pentru a transmite un mesaj din suflet pentru toţi românii: pentru cei nehotărâţi, care ştiu că sunt foarte mulţi, dragi români, vă cer încrederea şi votul pentru un madat de muncă zi de zi, oră cu oră, am arătat că nu îmi este frică de muncă şi că nu fug de responsabilităţi. Este pentru ţinerii cărora le cer să îmi dea o şansa şi să vina alături să construim un viitor mai bun pentru România. Pentru medici şi profesori, pe care îi respect pentru muncă lor şi le promit că le voi rămâne aproape. Voi sprijini reforma pentru aceste două domenii de importantă majoră pentru România: educaţia şi sănătatea. Pentru pensionari, care ştiu cât respect le port. Pentru femei şi pentru mame, de care am fost întotdeauna alături şi pentru care voi luptă necondiţionat pentru că sunt de-a lor şi le înţeleg. Ştiu ce isneamna să fii femeie. Pentru antreprenorii români în care cred şi pe care îi voi sprijini. Pentru românii din diaspora şi pentru familiile lor de acasă. Vreau să le spun că nu este suficient să le spunem veniţi acasă. Trebuie să dăm dovadă de responsabilitate şi să luăm măsuri pentru a le creă condiţii. Trebuie să ştie că cei care ocupă funcţii de conducere în statul român iau măsuri bune pentru familiile lor şi pentru comunităţile din România. Ei nu sunt nişte ifre, nu sunt cei patru milioane de români care au plecat, sunt patru milioane de români pentru care trebuie să facem ceva pentru a se întoarce acasă”, a subliniat Dăncilă.

În încheiere, liderul PSD a afirmat că dacă va ajunge preşedinte nu va fi unul ideal, dar va munci mult.

„Eu nu am aroganţa să vă promit că voi fi un preşedinte ideal, dar promit că voi munci mai mult decât au făcut-o toţi preşedinţii din ultimii 30 de ani. Voi lupta pentru această ţară ca pentru familia şi pentru copilul meu. Nu îmi este frică decât în Dumnezeu şi pentru faptul că pot să îi dezamăgesc pe români. Dar nu o voi face”, a conchis Dăncilă.

Aceasta l-a aşteptat, vineri seară, pe Klaus Iohannis, la o dezbatere pe care a organizat-o în Parlament.

Klaus Iohannis a refuzat invitaţia, acesta aflându-se la Bacău.

La Palatul Parlamentului au fost amplasate două pupitre în spatele cărora scrie numele candidaţilor, respectiv Viorica Dăncilă şi Klaus Iohannis.

Evenimentul a durat 10 minute.

Citește și: