43 vizualizări joi, 10:51

"V-aţi aliat, “oamenii noi” - cu zero experienţă politică şi zero performanţă guvernamentală care nu îşi pot manageria nici propriul partid - şi “oamenii cu experienţă” - dezertorii din Guvern şi cei ce au adâncit românii în sărăcie în perioada 2010-2012. Asta e alianţa de conjunctură care astăzi vrea să dea jos Guvernul, o adunătură de interese şi amatorism! Cum puteţi tocmai voi să vă asumaţi “reconstrucţia României” când nu ştiţi ce oferiţi românilor mâine sau peste o săptămână? Ce plan aveţi? Cum faceţi? În acest textuleţ vă arătaţi foarte curajoşi, dar veniţi în faţa românilor şi prezentaţi-vă programul de guvernare! Spuneţi-le oamenilor care este proiecţia voastră, care e echipa guvernamentală, care e planul pentru viitorul ţării şi al românilor!

Superficialitatea voastră este ruşinoasă. Este jenant pentru oricine se prezintă ca alternativă de guvernare să vină astăzi, aşa, în faţa noastră şi a întregii ţări. Şi este cu atât mai jenant cu cât e a doua oară când o faceţi. Bănuiesc, totuşi, că nu ar trebui să ne surprindă. Doar sunteţi cei care niciodată nu învaţă din greşelile trecutului. N-aveţi maturitate politică şi nu aveţi habar cum să guvernaţi pentru români! Deşi aţi mărit TVA-ul la 24%, aţi tăiat toate salariile din sistemul public cu 25%, aţi tăiat salariul minim cu 25% şi aţi impozitat pensiile cât aţi fost la guvernare, astăzi veniţi şi ameninţaţi oamenii cu aceleaşi lucruri.

Şi sunteţi atât de inconştienţi încât să le mai faceţi o dată! Şi aveţi naivitatea să credeţi că românii vor gira aşa ceva! Asta înseamnă să nu vă cunoaşteţi ţara şi poporul, să nu înţelegeţi ce nevoi au oamenii şi care vă e misiunea!", a delcarat Viorica Dăncilă.

"Am citit textul moţiunii şi pot spune că vă reprezintă întru totul. Este, ca şi grupul semnatarilor ei, un amestec incoerent de falsuri. Este o încropire extrem de slabă, fără cifre şi date exacte, plină de aprecieri subiective şi demagogie, care arată perfect caracterul de improvizaţie şi lipsa de seriozitate a acestui proiect.

Din nou, stimaţi colegi, vă jucaţi de-a guvernarea. Sunteţi singura opoziţie din istorie care a reuşit să-şi depună moţiunea şi apoi să fugă de vot. V-aţi făcut de râs în faţa propriului electorat când v-am invitat să votăm acest act cât mai repede. Dacă acest demers nu a meritat sacrificarea unei zile de sâmbătă, mult succes în a le explica oamenilor cum o să guvernaţi şi cum o să reconstruiţi voi România!", a mai spus premierul.

Viorica Dăncilă a atacat şi reprezentanţii Opoziţiei ccare au vorbit despr estarea economiei.

"Mult succes domnului Cîţu în a le explica alegătorilor cum e cu tăierile. Să vină să se uite în ochii medicilor, ai profesorilor, ai pompierilor şi poliţiştilor şi să le spună cât sunt de praf! Să vină în faţa tinerilor antreprenori să le spună că orice măsură menită să îi sprijine e “o pierdere neînchipuită de bani”! Să vină domnul Caramitru de la USR să se uite în ochii pensionarilor şi să le spună că mărirea pensiei aruncă ţara în faliment şi că n-o merită! Să vină domnul Orban în faţa IT-iştilor - nu preşedintele-candidat Iohannis, ci domnul Orban - şi să le spună cum e cu impozitarea venitului. Să vină domnul Anastasiu să le explice bugetarilor că sute de mii vor rămâne pe drumuri cu voi la guvernare! Asta e opoziţia partidului de guvernământ? Asta e viziunea pentru România cu care vreţi să daţi jos Guvernul?

Şi nu puteţi să spuneţi că nu am înţeles noi sau românii bine, pentru că v-am chemat să semnaţi Pactul pentru bunăstare ca să vă angajaţi, în scris, să nu mai tăiaţi vreodată de la oameni. Şi aţi refuzat, cu toţii. Niciunul dintre partidele de opoziţie nu a avut curajul să semneze acest angajament. Domnul Ponta n-a ratat să mai facă un titlu de presă spunând că-l semnează, dar, ca de obicei, a fost o minciună. Nu ne-a surprins",a spus prmeierul.

Citește și: