Alexandru Costea
1341 vizualizări 13 nov 2019

„Vorbesc limba engleză şi înţeleg, dar nu vorbesc foarte bine. Din teama de a nu face o anumită greşeală, nu am vorbit în limba engleză. Asta nu înseamnă că nu înţeleg sau că nu vorbesc limba engleză. Am văzut că a apărut foarte mult în spaţiul public acest aspect”, a răspuns Viorica Dăncilă întrebării unui jurnalist.

Ea a mai spus că aproape toţi preşedinţii de stat vorbesc în limba lor, pentru că ”sunt anumire lucruri care nu pot fi interpretate”.

”Pentru cei care vorbesc limba engleză, franceză, germană, am tot respectul pentru orice limbă străină care o vorbesc. Sunt o resursă umană valoroasă. Dar decât să vorbesc, pentru că am văzut interpretările din spaţiul public, mulţi au vorbit în limba engleză şi au vorbit împotriva României. Luaţi discursurile din Parlamentul European, când a fost depusă rezoluţia pentru România. În limba engleză au spus atât de multe cuvinte urâte despre propria ţară. Într-o lună de zile o să ţin un discurs în limba engleză, ca să lămurim şi lucrurile acestea”, a conchis fostul premier.

 

Citește și: