211 vizualizări 18 sep 2019

"Nu pot să spun persoana. Mi-aş dori să merg cu o persoană tot din rândul magistraţilor, care să înţeleagă sistemul şi care să aibă multă credibilitate în rândul magistraţilor. De aceea am şi propus-o pe Dana Gîrbovan. Cred că vom veni tot cu o persoană din rândul magistraţilor, nu cineva înregimentat politic, pentru că eu cred că tărie că politicul nu mai are ce căuta în justiţie", a declarat Viorica Dăncilă, la Antena 3.

Premierul a reiterat că declaraţiile Anei Birchall, referitoare la concluziile preliminare ale Grupului interministerial de muncă de la Ministerul Justiţiei, care nu susţine funcţionarea Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, sunt strict păreri personale.

"Am discutat cu Ana Birchall, cum am discutat şi cu restul miniştrilor. Afirmaţiile Anei Birchall sunt afirmaţii personale. Nu vom da niciodată o OUG care să desfiinţeze Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie, care să intervină în justiţie", a completat Dăncilă.

Preşedintele Klaus Iohannis a refuzat propunerea premierului de a o numi pe Dana Gîrbovan în funcţia de ministru al Justiţiei.

Citește și: