111 vizualizări 20 sep 2009

Fostul preşedinte al PSD Cluj, Vasile Dâncu, consideră că Octav Cozmâncă "ar trebui să reînfiinţeze fostul PCR" şi să susţină la Preşedinţie un comunist, şi nu un candidat independent.

Dâncu a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că fostul lider PSD "ar fi trebuit să demisioneze, nu doar să se autosuspende din partid".

Întrebat cum comentează afirmaţiile lui Cozmâncă despre "aventurierii" Grupului de la Cluj din PSD, Dâncu a spus că acesta "are dreptate".

"Cred că Octav Cozmâncă are dreptate şi îl felicit pentru luciditate. Numai aventurieri puteam să fim să credem că puteam scăpa de bolşevicii lui Ceauşescu după Revoluţie. Am crezut, cu Ioan Rus şi alţii, că vom putea reforma PSD, care avea 25 de vicepreşedinţi, din care 23 erau din Bucureşti. Singurul lucru trist este că noi acum vorbim despre ce spune bietul Octav. Cred că ar fi fost mai bine dacă dânsul ar reînfiinţa fostul PCR şi, decât să susţină un candidat independent la Preşedinţie, mai bine ar propune un comunist. Ar avea aceleaşi şanse şi ar obţine aceleaşi voturi", a spus Vasile Dâncu.

Dâncu a afirmat că Octav Cozmâncă reprezintă "un obiect de studiu" foarte interesant pentru el, ca sociolog.

Vasile Dâncu a spus că ştia că atât el, cât şi Ioan Rus, liderii Grupului de la Cluj, nu s-au bucurat de simpatia fostului secretar executiv al PSD.

Citește și: