Adrian Ilie
939 vizualizări 4 dec 2017

”Câtă vreme preşedintele ţării se va face că nu vede abuzurile care se petrec în justiţie, cât nu va înţelege că obligaţia primară pe care o are ca preşedinte este să asigure buna funcţionare a instituţiilor care au obligaţia să protejeze cetăţeanul, câtă vreme preşedintele va fi exponentul statului paralel care a acaparat puterea în România în mod ilegitim, îmi pare foarte rău, dar nu pot să stau alături de un astfel de preşedinte la un eveniment atât de important”, a declarat preşedintele Senatului.

Călin Popescu-Tăriceanu a spus că justeţea refuzului de a participa la ceremoniile de 1 Decembrie la care a fost prezent şi preşedintele Iohannis i-a fost confimată de discursul şefului statului. ”Am anticipat încă un gest al preşedintelui care nu face decât să confirme ce spun (...) Am văzut discursul pe care l-a ţinut la recepţia de 1 Decembrie, un discurs eminamente politic menit să împartă România în două”, a apreciat liderul ALDE.

Călin Popescu-Tăriceanu nu a fost prezent la tribuna oficială la parada militară de 1 Decembrie şi nici nu a participat la recepţia oferită la Cotroceni de către preşedintele Iohannis.

Citește și: