Gandul.info
Cristina ANDREI
10115 vizualizări 22 oct 2017

„Alaltăieri a mai apărut o idee privind contribuţia de solidaritate, precizez nu e vorba de taxa de solidaritate, ci e vorba de o contribuţie de solidaritate, de 2%. Din cauza acestui anunţ, eu mi-am anulat ieri (vineri — n.r.) o întâlnire pe care o aveam cu sindicatele şi cu patronatele la Iaşi, pentru că nu am vrut să spun în faţa sindicatelor şi patronatelor lucruri pe care trebuie să le spun partenerilor de alianţă. Avem rezerve în legătură cu acest procent de 2% şi vrem să ştim exact de unde provine", a declarat Vosganian.

Acesta a transmis că nu au avut loc încă discuţii în coaliţie pe această temă şi că, probabil, asta se va întâmpla luni. Vicepreşedintele ALDE a vorbit deste „decalajele de atitudine şi nepotrivire cu PSD” pe mai multe teme - impozitul pe gospodărie, taxa de solidaritate şi impozitul pe cifra de afaceri - , susţinând că partidul său a fost  cel care a dus la abandonarea acestor măsuri. 

„Vreau să spun un lucru clar: noi nu dorim să rupem alianţa cu PSD. Este o chestiune de onoare politică. Nici nu mai ştiu de câte ori am fost întrebat când rupeţi alianţa şi când începeţi conflictele dintre voi. ALDE nu este un partid conflictual. De fiecare dată când au existat nepotriviri, noi le-am soluţionat şi fără să abandonăm de la principiile noastre", a mai spus liderul ALDE. 

 

Citește și: