Sorina Ionaşc
396 vizualizări 9 oct 2013

Decanul Facultăţii de Geologie şi Geofizică din Bucureşti, Victor Mocanu, a declarat, în cadrul audierilor din comisia specială Roşia Montană, că, dacă ar fi parlamentar, ar vota "pentru" implementarea proiectului privind exploatările de la Roşia Montană, poziţie complet diferită faţă de directorul Institutului Geologic din România (IGR), Ştefan Marincea.

În timp ce din partea IGR proiectul a primit doar nota cinci, existând nemulţumiri referitoare la directivele europene de mediu şi de tehnologia de exploatare, Mocanu a acordat nota opt.

"Aş vota da. Fără să am toate detaliile în control, pentru că sunt aspecte în care cu siguranţă nu mă pricep, fără discuţie ar primi o notă de trecere. Rămâne de văzut unde ne-am afla. Părerea mea este că undeva în jurul notei 8, 7,5- 8 ne-am putea afla, fără discuţie existând punte în care putem îmbunătăţi aceste chestiuni şi în care eu cred că ar fi bine să ne uităm rapid şi inteligent, astfel încât să se ia o decizie şi să se meargă mai departe în cunoştinţă de cauză şi cu respectarea draconică a unei monitorizări care să ne creeze liniştea necesară ca facem ce putem ţinând cont de momentul şi cunoştinţele actuale", a declarat Mocanu, la audierile din Parlament.

 

Citește și: