Gandul.info
Ciprian Nedelcu
701 vizualizări 27 feb 2018

Organizaţia judeţeană Iaşi a PSD a anunţat, marţi, că a primit comunicarea deciziilor Comitetului Executiv Naţional al PSD în ce priveşte sancţiunile de excludere din partid aplicate primarului Mihai Chirica, viceprimarului Gabriel Vasile Harabagiu şi fostului deputat Sorin Avram Iacoban.

Potrivit conducerii PSD Iaşi, hotărârile au fost comunicate celor trei.

”Domnii Mihai Chirica, Vasile Gabriel Harabagiu şi Sorin Avram Iacoban îşi pierd calitatea de membri ai Partidului Social Democrat, ca urmare a aplicării sancţiunii de excludere. Aceste hotărâri au fost luate în urma raportului întocmit de Comisia Judeţeană de Etică, Integritate şi Arbitraj din cadrul PSD Iaşi şi a hotărârii Biroului Permanent Judeţean a PSD Iaşi. Domnii Mihai Chirica, Gabriel Vasile Harabagiu şi Sorin Avram Iacoban au fost sancţionaţi conform prevederilor Statutului PSD şi al Codului de Etică şi Conduită în vigoare, în sensul că nu au respectat Statutul PSD, Codul de Etică şi Conduită şi Programul Politic de Guvernare, au adus daune imaginii şi prestigiului partidului”, arată conducerea PSD Iaşi.

Pe de altă parte, primarul Iaşului, Mihai Chirica, declară că nu a fost înştiiţat încă oficial despre această decizie.

”Nu ştiu despre ce document este vorba. Probabil că l-au citit ei, între ei, la organizaţie, acolo. Politica românească trebuie să aibă şi viziuni de centru-stânga, dar şi viziuni de centru-dreapta. Cred că nu e bine să aibă viziunile pe care le are PSD în momentul de faţă, care a răvăşit toată România într-o modalitate cum nu s-a întâmplat de la Stalin încoace. Oricum, asta este o soluţie stalinistă”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Chirica.

Potrivit primarului, decizia şi anunţul nu deranjează şi nici nu oferă niciun fel de pericol în ceea ce îl priveşte: ”Această decizie arată în continuare caracterul nedemocratic al măsurilor care se iau în PSD, cu cuţitele în mână, nicidecum bazate pe principiul şi statutul partidului”.

Întrebat dacă vreodată se va întoarce în PSD, primarul Iaşului a spus că singura certitudine pe care o are este că nu va renunţa niciodată la religia creştină. ”Despre celelalte opţiuni nu pot să mă pronunţ atât de categoric, pentru că nu ştii niciodată ce îţi oferă viaţa!”, a încheiat edilul.

Citește și: