13692 vizualizări 8 aug 2014

Rezervat în declaraţiile publice în legătură cu verdictul de condamnare a lui Dan Voiculescu la 10 ani de închisoare cu executare, premierul Victor Ponta a comentat pedeapsa dată de Curtea de Apel Bucureşti în cazul fostului senator USL în cheia atingerii independenţei postului de televiziune pe care l-a fondat.

“Am luat act de decizia Curţii de Apel Bucureşti. Nu comentez sentinţe în cauze penale, dar vreau să asigur pe toată lumea că, atât timp cât voi fi lider politic şi cetăţean al României, sunt obligat să fac tot ce stă în puterile mele pentru ca jurnaliştii Antena 3 / Antena 1 şi toţi jurnaliştii din ţara noastră, indiferent de politica lor editorială, să-şi poată desfăşura activitatea conform dreptului constituţional la liberă exprimare şi independenţa presei”, a scris Victor Ponta un mesaj pe pagina sa de Facebook.

Criticat recent în emisiunile cu mare audienţă ale postului de ştiri Antena 3, premierul s-a arătat convins, dincolo de semnalele de solidaritate cu jurnaliştii, că "mulţi ani de acum înainte «Antena 3 va fi aici»!”: “Sunt convins că, dincolo de momentele dramatice prin care trec familiile celor condamnaţi, o ţară liberă poate exista doar dacă există şi o presă liberă. Alături de milioane de alţi români, doresc şi cred că mulţi ani de acum înainte «Antena 3 va fi aici»!”, a adăugat Ponta.


Sursa foto: pagina de Facebook a lui Victor Ponta

 

Citește și: