Alexandru Costea
1004 vizualizări 18 iul 2019

„Această coaliţie (PSD-ALDE-n.red.) a mers foarte bine. Chiar şi zilele trecute aţi văzut momentul acesta al înlocuirii unui ministru s-a petrecut foarte corect şi foarte limpede. Mă îndoiesc că la toamnă vom avea o altă coaliţie, deşi am văzut foarte mulţi adversari politici care împing în această direcţie. Sunt convins că domnul Tăriceanu are maturitatea necesară. Dacă va dori să continue cursa aceasta prezidenţială, nu avem decât să-l aplaudăm şi să-i urăm succes, dar în ceea ce înseamnă candidatul PSD, de 25 de ani acesta întotdeauna a fost un membru al partidului", a declarat, joi, pentru RFI, deputatul PSD Valeriu Steriu.

Acesta a mai spus că PSD va intra în turul doi al alegerilor prezidenţiale: "Sunt convins că vom intra, nu are cine altcineva să intre în clipa de faţă".

Valeriu Steriu o susţine pe Viorica Dăncilă pentru a candida la prezidenţiale, ea putând intra cu 30% dintre voturi în turul doi al alegerilor.

„Sunt convins că doamna Viorica Dăncilă intră în turul doi, mai departe nu merg cu nici un fel de presupunere (...). Alegeri pentru un singur candidat, bine organizate, bine strunite şi mai ales verificate foarte atent şi pe ziua votului, ceea ce nu s-a întâmplat la alegerile pentru PE pot duce fără nici un fel de probleme candidatul PSD-ului cu peste 30% în turul doi. A crescut foarte mult de când a preluat partidul, în ultimele săptămâni. Maturitatea pe care a atins-o cred că o recomandă şi cred că dacă i-ar fi pus întrebarea cu două săptămâni înainte de a deveni primul-ministru al României, ar fi răspuns la fel. Este un aspect care ţine de modestie şi de elemente personale de bun simţ", a mai declarat social-democratul.

Întrebat de RFI dacă Viorica Dăncilă a fost apreciată public şi în perioada când Liviu Dragnea a fost preşedintele partidului, Steriu a afirmat: "Sunt foarte mulţi oameni care au fost în acea perioadă destul de reţinuţi în a se exprima, nu neapărat datorită unei lipse de curaj, ci mai degrabă aş putea spune o prioritizare a unor lucruri".

Mihai Fifor a declarat că marţi va avea loc Comitetul Executiv, precizând că la finalul şedinţei va fi anunţat candidatul PSD la prezidenţiale. Referitor la sondaje, acesta a spus că Gabriela Firea a fost măsurată ca posibil candidat la Primăria Generală, iar Viorica Dăncilă ca lider al partidului.

 

Citește și: