Diana Grigore
384 vizualizări marţi, 11:04

„Declaraţiile primarului din Târgu Mureş ne arată de ce trebuie să avem un mecanism eficient de suspendare a dreptului de a candida, cel puţin pentru un ciclu electoral, pentru politicienii rasişti şi nazişti. Primarul din Târgu Mureş este un astfel de politician, care consideră că este chemat să decidă care sunt persoanele care au -dreptul legal- să devină parinţi. Nazism în cel mai pur sens al termenului. (...) Pentru astfel de oameni ar trebui să existe un mecanism funcţional de interzicere a dreptului de a candida până îşi adaptează discursul la valorile Uniunii Europene, nu la cele ale Germaniei naziste. Cred puternic în libertate, dar nu în libertatea de a fi un lider hitlerist”, a scris Ovidiu Raeţchi, pe Facebook.

Liberalul susţine că declaraţiile primarului din Târgu Mureş vin în contextul campaniei electorale.

„Grav este că primarul îşi asumă cu seninătate această calitate, ştiind că nu se poate face aproape nimic împotriva unui hiterist pe actuala practică juridică din România. Uitaţi-vă la mâna dreaptă a Gabrielei Firea, viceprimarul Aurelian Bădulescu, un antisemit entuziast, asumat ca atare de Firea. Primarul de la Târgu Mureş nu doar că îşi asumă, încântat de sine, calitatea de nazist, dar, în mod evident, utilizează acest discurs în contextul campaniei electorale iminente. Un populist asumat şi cinic”, a subliniat Raeţchi.

Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, a scris luni pe Facebook că populaţia trebuie conştientizată că responsabilitatea creşterii şi formării unui copil este uriaşă. El propune astfel introducerea unor anchete sociale obligatorii pentru cuplurile care vor să aibă copii.

Ulterior, Dorin Florea a venit cu explicaţii. El a afirmat pentru MEDIAFAX că propunerea vizând anchetele sociale în cazul femeilor din categorii defavorizate care nasc nu înseamnă rasism, ci responsabilitate, avertizând că România se confruntă cu o „bombă socială” care „va exploda”. Edilul spune că nu îl sperie CNCD.

Foto: Facebook

Citește și: