Cristian ANDREI
1613 vizualizări 21 ian 2014

Deputatul PSD, Florentin Gust, finul lui Mircea Geoană, susţine că după “şirul de bâlbâieli şi erori care au urmat incidentul aviatic de la Cluj” măcar doi miniştri ai Cabinetului Ponta ar trebui să aibă curajul de a-şi “asuma o demisie”.

„Este nepermis că doi oameni au murit pentru că nu au putut primi asistenţă medicală la timp. Faptul că o procedură de intervenţie nu a funcţionat într-o situaţie de urgenţă are menirea de a pune sub semnul întrebării întreg sistemul şi de a reclama asumarea responsabilităţilor individuale. Nu pot să nu remarc lipsa de comunicare, de coordonare şi, până la urmă, de intervenţie şi de competenţă a structurilor din Ministerul Afacerilor Interne şi din Ministerul Apărării Naţionale. Dacă aceste instituţii nu pot face faţă unui incident în care au fost implicaţi şapte oameni, oare la ce ne-am putea aştepta în cazuri de o gravitate mult mai mare?”, este poziţia exprimată de Gust.

El adaugă că dacă cei doi miniştri nu îşi vor da demisia, premierul Ponta ar trebui să facă uz de prerogativa revocării lor din funcţie.

“Faptele sunt de o asemenea gravitate încât semnalul demisiilor sau al demiterilor ar fi în măsură să zguduie un sistem altfel anchilozat şi nepregătit să răspundă realităţii din teren. Dacă responsabilitatea nu va fi asumată, atunci nu ne putem decât aştepta ca astfel de comportamente şi de drame să se repete în viitor. Nu este posibil ca, într-o situaţie atât de gravă, să nu existe o coordonare clară asigurată de instituţiile responsabile”, precizează deputatul PSD.

Citește și: