15711 vizualizări 10 oct 2015

„Numai familia mea şi cu mine ştim câte sacrificii am făcut pentru a mă dedica politicii, adică comunităţii. Pe fetiţa mea am născut-o sâmbătă, aşadar în weekend, ca să nu pierd nicio zi de muncă”, scria vineri pe pagina sa de Facebook deputata PNL (PDL) Andreea Paul (fostă Vass). Declaraţia sa a stârnit reacţii negative pe Facebook, cât şi nelămuriri cu privire la exactitatea deputatei în ce priveşte ziua de naştere.

Astăzi, Andreea Paul şi-a modificat postarea, eliminând fragmentul cu pricina şi înlocuindu-l cu un sec „MILITEZ pentru COTELE DE GEN”.

Finalul postării rămâne însă neschimbat şi la fel de original ca şi în postarea de ieri: „Femeile sunt soluţia pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!”.

Prezentăm mesajul Andreei Paul aşa cum arată el astăzi, singura schimbare notabilă fiind fraza de început, referitoare la modul în care a născut deputata.

„MILITEZ pentru COTELE DE GEN. Am ajuns unde am ajuns în politică azi datorită altor femei înaintea mea, pioniere în diferite domenii, care au luptat pentru drepturile femeilor, care au deschis noi drumuri şi care au făcut posibil acest lucru. Acum am datoria, ca eu însămi, să deschid calea altor femei să facă pasul curajos în politică. Am făcut-o în Satu Mare, Sălaj şi în Bucureşti. Voi continua să o fac la nivel naţional printr-o abordare mult mai amplă, structurată, legislativă: cota minimală de gen în rândul candidaţilor.
De ce? Pentru a condensa timpul pentru schimbarea fundamentală de care România are nevoie: egalitatea reală de şanse între femei şi bărbati. Nu pretind că ştiu tot ceea ce-şi doresc femeile. Dar ştiu că trebuie să aibă o şansă egală cu bărbaţii. Stiu că trebuie să fiu mult mai curajoasă în dărâmarea barierelor de gen. Când ai abia 11% femei în Parlament şi doar 20% femei în echipele guvernamentale şi prezidenţiale este evident că aceste bariere încă persistă grav. Amica mea, vicepreşedinta Parlamentului spaniol, avocată de forţă, mi-a spus azi că ea nu ar fi ajuns în politica înaltă fără legea cotelor de gen.
Aşadar,
Femeile sunt soluţia pentru un trai mai bun. Să generăm un tsunami mental!”.

Citește și: