Roxana Preda
356 vizualizări 22 iun 2016

Deputaţii din comisia juridică au decis miercuri limitarea domeniilor în care guvernul va putea emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, astfel încât Cabinetul Cioloş nu va putea face niciuin fel de modificări în justiţie, cultură şi administrarea protocolului de stat.

Deputaţii din comisia juridică au adoptat miercuri proiectul privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe, cu modificări semnificative prin care sunt limitate puterile Executivului de a emite acte normative pe perioada vacanţei parlamentare.

Executivul nu va putea da ordonanţe în domeniile justiţie, cultura şi administrarea protocolului de stat.

În schimb, Guvernul va putea emite ordonanţe privind rectificarea bugetară pe 2016, privind completarea OUG 40/2015 privind gestionarea financiară a fondurilor europene pentru perioada 2014-2020.

De asemenea, Cabinetul Cioloş va putea emite ordonanţe pentru unele măsuri de reorganizare a CNADNR, înfiinţarea Companiei Naţionale de Investiţii Rutiere, precum şi unele măsuri în ceea ce priveşte transporturile.

În domeniul Sănătăţii , Guvernul va putea emite ordonanţe doar pentru acordarea de servicii medicale unor categorii de persoane.

Plenul Camerei Deputaţilor va decide miercuri asupra formei finale a proiectului.

Marţi, pentru prima oară, Senatul a respins integral proiectul de lege privind abilitarea guvernului de a emite ordonanţe.

Citește și: