40 vizualizări joi, 16:04

Deputatul din partea Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR) a declarat, joi, pentru MEDIAFAC, că e „un lucru bun” faptul că a picat Guvernul, dar că nu va fi uşor nici de acum înainte, pentru că sunt multe partide în Opoziţie şi trebuie găsită o formulă care să asigure majoritatea.

„E un lucru bun că s-a pus capăt acestei guvernări catastrofale pentru ţară, însă nu va fi uşor. Sunt multe partide în Opoziţie, va fi o muncă complicată de decelat o majoritate, important e, însă, că s-a pus capăt acestei stări haotice induse de Guvernul Dăncilă şi nu pot decât să sper că viitorul guvern de tranziţie până la alegerile parlamentare la termen va gestiona situaţia extrem de gravă în care se află România, dacă stăm să ne uităm mai ales la banii ţării, care au fost prăduiţi, datoria publică a explodat, deficitul de cont curent e imens şi deficitul consolidat, dacă ne uităm la el corect, arată foarte rău. E o mare responsabilitate pentru viitorul guvern”, a spus Ganţ.

Potrivit deputatului minorităţii germane, următorul guvern va fi susţinut „în demersul de administrare a României până la viitoarele alegeri, cu speranţa că vom putea stabiliza situaţia economico-financiară a ţării”.

Întrebat ce părere are despre varianta expusă de liderul PNL, aceea că propunerea cu care va merge la preşedintele României pentru funcţia de premier este Ludovic Orban, preşedintele partidului, Ganţ crede că „e un gest de responsabilitate”.

„E un gest de responsabilitate politică asumată, în sensul că deşi e evident că nu are o majoritate în acest moment, care să îl susţină, îşi asumă un demers extrem de complicat, nu fuge de răspundere, iar politic vorbind este absolut normal. PNL este cel mai puternic partid de Opoziţie şi e absolut normal ca preşedintele acestui partid să fie candidatul lor pentru funcţia de prim-ministru. Vom vedea ce va ieşi la vot, dar opţiunea PNL este corectă”, a mai spus Ovidiu Ganţ.

Moţiunea de cenzură a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Parlamentului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate, a anunţat senatorul PNL Marcel Vela, de la tribuna plenului Camerei Deputaţilor.

 Foto: Ovidiu Victor Ganţ / Facebook 

 

Citește și: