Andreea Traicu
Andrei Luca POPESCU
3136 vizualizări 2 mar 2016

Procurorii DNA cer avizul Camerei Deputaţilor pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PSD Cristian Rizea, acesta fiind urmărit penal pentru trafic de influenţă, spălare de bani şi influenţarea declaraţiilor.

DNA arată că Rizea ar fi primit în 2 decembrie 2009, de la omul de afaceri cu cetăţenie americană Lucian Colţea, suma de 200.000 de euro, apoi pe 6 decembrie încă 100.000 de euro, pentru a interveni în schimb la RA-APPS şi la primăria Chiajna, pentru ca acestea să urgenteze procedurile de retrocedare a unui teren dintr-o zonă rezidenţială a Bucureştiului, respectiv să obţină titlul de proprietate asupra unui alt teren aflat în litigiu cu primăria Chiajna.

Pentru a ascunde banii primiţi, Rizea ar fi întocmit patru contracte de împrumut false.

În decembrie 2015, aflând că este anchetat, Rizea i-a abordat pe doi dintre martorii DNA şi le-a cerut să nu spună adevărul procurorilor, promiţându-le în schimb că dacă va deveni primarul sectorului 5, le va oferi gratuit un spaţiu comercial în zona Cotroceni, pentru deschiderea unei clinici, arată DNA.

În acest dosar, omul de afaceri cu cetăţenie americană Lucian Colţea a fost reţinut pentru 24 de ore, sub acuzaţiile de cumpărare de influenţă şi spălare de bani, procurorii urmând să ceară miercuri instanţei supreme arestarea sa preventivă pentru 30 de zile.

Cristian Rizea a ajuns, miercuri dimineaţa, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru a fi audiat într-un dosar de trafic de influenţă.

Parlamentarul a fost adus la sediul DNA de ofiţerii de poliţie judiciară în baza unui mandat de aducere.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că deputatul Cristian Rizea este suspect pentru trafic de influenţă, după ce ar fi intervenit la funcţonari din cadrul RAPPS, solicitând în jur de 300.000 de euro pentru intervenţia sa.

Citește și: