Andi Manciu - Mediafax
1933 vizualizări 12 nov 2014

După mesajul de încheiere al lui Klaus Iohannis a intervenit Victor Ponta:

”L-am văzut pe Traian Băsescu, incredibil! Dar l-aţi studiat bine pe Traian Băsescu!”, a exclamat Victor Ponta.

”Eu vreau să explic un lucru. Conform legii din România şi domnul Iohannis ca primar ar trebuie să cunoască legea, ca preşedinte cu atât mai mult. Venitul minim garantat de 350 de lei se completează din bugetul de stat faţă de bugetul asigurărilor sociale. Vreau să vă spun un singur lucru. Domnule Iohannis, acum l-am văzut pe Traian Băsescu, din nou. Acelaşi fariseism, acelaşi, dacă vreţi încredere că-i prosteşte încă o dată pe români. Eu voi trăi în România fără Băsescu şi Iohannis”, a continuat Ponta, la B1 TV.

Iohannis a replicat: "Oare, domnule Ponta, i-a prostit domnul Băsescu pe români când v-a pus prim-ministru? Fiindcă pe mine m-a refuzat. Pe dumneavoastră v-a pus. Concluzia, dragi români, puteţi să o trageţi singuri”.

În paralel cu ultima propoziţie a lui Iohannis, Ponta a afirmat dublându-l pe acesta: ”Eu reprezentam USL, dumneavoatră...”.

”Eu reprezentam USL, unde aţi venit ca să-l daţi jos pe Crin Antonescu, aţi fost implantat”, a reluat ulterior Ponta.

El a completat astfel un moment anterior din dezbatere, în care Iohannis a prezentat taloane de pensie cu o valoare sub 350 de lei, valoare indicată de Ponta marţi pentru pensia minimă.

”Am aici nişte taloane de pensie. Este o pensie de exact patru lei”, a spus Iohannis.

Ponta a intervenit: ”Trebuie să explic pentru că domnul Iohannis, ieri, nu ştia cât este pensia, 350 de ron, valoarea venitului minim garantat, pensia, dacă este mai mică, se completează de la bugetul de stat. Domnul Iohannis nu ştie legea”.

Iohannis a continuat: ”Alt talon de pensie, cu 350 de lei. Vi le las aici”.

”Asta e legea, nu aveţi habar de legea pensiilor”, i-a replicat Ponta.

Citește și: