Cristian ANDREI
2143 vizualizări 14 mar 2012

Premierul Ungureanu susţine că în discuţia telefonică avută marţi cu Victor Ponta au vorbit despre priorităţile legislative, în timp ce preşedintele PSD a spus că subiectul central al discuţiei a fost schimbarea Robertei Anastase din fruntea Camerei Deputaţilor.

"Discuţia pe care premierul a avut-o la telefon cu preşedintele PSD a vizat exclusiv priorităţile legislative ale Guvernului şi modul în care ele, înţelese ca reprezentând interesul naţional, pot fi dezbătute în Parlament de către putere şi opoziţie deopotrivă. Aceste priorităţi vizează în perioada imediat următoare legislaţia aferentă Pachetului 3 - energie", se arată în comunicatul Guvernului, după ce Ponta dezvăluise conţinutul convorbirii cu premierul.

Niciun cuvânt despre schimbarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor, aşa cum relatase pentru gândul preşedintele PSD Victor Ponta.

"Ungureanu e reprezentant al puterii, dar cum mi-a zis şi mie la telefon, nu poate să o schimbe pe Roberta, deşi ar vrea. Dacă discutăm de deblocarea Parlamentului - sunt cele patru condiţii, să ne spună dacă li se par greşite, bune, dacă fac ceva. Ungureanu mi-a spus că avem dreptate, dar nu poate el să o schimbe pe Anastase. Bun, dar cum spui că ai dreptate şi că nu se poate?", a povestit Ponta.

În dialogul dintre cei doi au intervenit şi preşedintele Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase şi preşedintele PNL, Crin Antonescu.

"Victor Ponta minte, dar asta nu este o ştire. E mai degrabă o non-ştire pentru că e o realitate de zi cu zi a lui Ponta. Victor Ponta nu se poate ridica la nivelul discursului primului-ministru şi apelează la un truc destul de ieftin, preferă să mintă. Premierul să-şi ia martori la următoarea discuţie cu Ponta", a spus Anastase.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat pentru gândul, în replică la declaraţia premierului MRU că are un dialog constant cu Victor Ponta (pe care l-a sunat în cursul zilei de marţi), că un dialog între putere şi Opoziţie ar trebui să aibă loc cu Traian Băsescu - "deţinătorul puterii", şi nu cu un "slujbaş" al acestuia.

Schimbarea Robertei Anastase din funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor reprezintă una dintre cele patru condiţii puse de USL pentru a renunţa la protestul parlamentar. Victor Ponta a declarat că, dacă PDL o schimbă pe Anastase, Opoziţia poate reveni în Parlament.

Citește și: