Cristian ANDREI
46141 vizualizări 8 mar 2015

Pierderea alegerilor prezidenţiale a rămas ca o suferinţă acută în sufletul pesedistelor. Spun însă că sunt în continuare alături de Victor Ponta şi descriu cum au suferit pentru acesta.

„Îi iubesc de nu mai pot. Suntem fericite, într-un cuvânt, ne simţim foarte bine că suntem băgate în seamă, suntem foarte recunoscătoare partidului – PSD-ului că ne-a invitat. Cu Dumnezeu înainte şi cu PSD înainte. Dacă eram mai tânără plecam din ţară – din cauza pierderii alegerilor prezidenţiale”, ni se destăinuie o doamnă în vârstă.

Îl laudă pe Ponta pe care îl consideră salvarea ei: omul care a mărit pensiile.

„Este o bătaie de joc asupra cetăţeanului, noi am muncit pentru această ţară, uzinele şi fabricile pe care le-au vândut au fost făcute din munca noastră şi nu ne-au dat nimic. Noroc că a venit Victor Ponta şi ne-a mărit un pic pensia, ne mai descurcăm un pic, dar pensionarii sunt bătaia de joc. Victor Ponta nu a pierdut alegerile, a câştigat alegerile, că nu a fost ales este pentru că s-au făcut mişculaţii, s-au furat voturile din cauza domnului Băsescu”, încearcă să descrie situaţia din prezent.

Nu uită şi nu uită votul din Diaspora, pe care îl consideră principală cauză pentru care Victor Ponta nu este astăzi preşedintele României.

„Cei din Diaspora sunt bine mersi, muncesc pe salarii de mii de euro, nu stă cu noi în ţară să stea să drămuiască leul, stă pe salarii de mii de euro, şi ei vorbesc în numele nostru. Să vină în ţară să muncească, să fie şomeri cum sunt copiii noştri şi atunci să fim egali, şi atunci să voteze, să fie egali cu noi. Au influenţat foarte mult şi nu suntem de acord. Diaspora să-şi vadă de treaba lor, au plecat din ţară pentru mai bine, să stea acolo unde este mai bine. Noi am stat în ţară noastră, bine, rău cum a fost, dar am stat aici”,  îşi varsă oful pe românii care au plecat să muncească în afara graniţelor şi nu l-au votat pe Victor Ponta.

Povesteşte cum a trăit seara din 16 noiembrie, seara în care PSD a pierdut alegerile prezidenţiale. Nu a mâncat două zile, ci a băut doar apă, printre suspine.

„Foarte rău mi-a părut de această înfrângere. Foarte rău, am plâns, două zile nu am mâncat, am băut decât (sic!) apă, mă credeţi? Foarte dezamăgită am fost”, este mărturia social-democratei.

Preşedintele Iohannis nu a convins-o, ba, mai mult, pesedista îl descrie drept ”o nulitate”.

„Domnul Iohannis este o nulitate, de când a fost ales preşedinte nu merge decât în biserici. Pe noi nu ne interesează astfel de preşedinţi, pentru că avem biserici la tot pasul. Să  vedem că face ceva pentru noi, pentru oameni”, afirmă doamna cu bască.
Cazul Udrea nu a adus dreptatea până la capăt dorită de pesedişti.

”Cu Udrea e o cacealma, o să îi dea drumul. Staţi liniştit că îi dă drumul, e o cacealma”, spune ferm convinsă doamna fericită că a venit la Romexpo cu partidul.

Citește și: