Sorina Ionaşc
3138 vizualizări 24 iun 2015

După ce procurorii DNA i-au interzis lui Sebastian Ghiţă să-şi exercitate calitatea de deputat şi să părăsească oraşul Ploieşti, premieurl Victor Ponta a criticat aspru măsura dispusă. 

”Este că nu am auzit niciodată în istoria unei democraţii ca unui membru al parlamentului să îi fie interzis de către un procuror să se ducă la Parlament. Cred că e un precedent extrem de grav, nu am auzit niciodată de aşa ceva în nicio ţară democratică, se mai întâmplă în dictaturi. Nu cunosc care e baza constituţională în care unui parlamentar, nu vorbesc de o decizie definitivă şi irevocabilă a unui judecător, vorbesc de decizia unui procuror de a interzice dreptul de a fi parlamentar. Este ceva care mie mi se pare fundamantel împotriva regulilor democratice”, a declarat Victor Ponta, într-o intervenţie telefonică la RTV.

În plus, premierul a pus starea democraţiei din România sub semnul întrebării.

„Sunt convins , nu ştiu dacă mai e România o ţară democratică, o decizie a unui procuror poate să fie schimbată de un judecător. Vorbesc de un principiu ca un parlamentar nu poate să se ducă la Parlament, e ceva care nu are legătură cu democraţia şi nu am auzit niciodată în nicio ţară europeană sau America, modele de democraţie”, a completat prim-ministrul.

Întrebat când se va întoarce în ţară, luând în considerare noile scandaluri pe plan politic, Victor Ponta a lăsat de înţeles că ar putea reveni chiar săptămâna viitoare.

”La ce mi-au spus doctorii, urmează să stau 28 de zile. Dar dacă nu apare nimic la evoluţia mea, voi veni mult mai repede. Săptămâna viitoare am fizioterapie şi după aceea vin acasă”, a precizat Ponta.

Citește și: