Andreea Tobias
Vasile Măgrădean
67 vizualizări 5 iun 2016

Vasile Dîncu a declarat, duminică, la Cluj-Napoca, după ce a şi-a exprimat dreptul la vot la secţia de votare nr. 113, că actuala campanie electorală a fost cea mai liniştită din ultimii 25 de ani, ceea ce este "un semn că românii ştiu să respecte regulile, că sunt mai disciplinaţi decât clasa politică”.

"Aceste alegeri locale liniştite nu sunt neapărat despre localităţile din România, ci despre România în general, despre schimbarea României. A fost cea mai liniştită campanie din ultimii 25 de ani, este un semn că românii ştiu să respecte regulile, că sunt mai disciplinaţi decât clasa politică. Este o învăţătură pentru noi să constituim împreună reguli, de transparenţă, prin care politicienii şi cei care vor fi aleşi astăzi sau la toamnă să respecte integritatea, reguli prin care să îi aducem mai des pe oameni să hotărască destinul localităţilor lor, să vedem dacă referendumul poate funcţiona mai des când e vorba de probleme locale importante. E important să nu mai stăm, fără nici un proiect, cu mâna întinsă Europei, să ne ofere ceea ce nu ne putem noi oferi singuri, trebuie să lucrăm la proiectul nostru în acest moment”, a spus Dîncu.

Acesta a adăugat că s-a bucurat că a văzut pe buletinele de vot sigle noi sau unele căsuţe în care scria candidat independent.

"Poate nu se va face la aceste alegeri schimbarea, poate nu se va schimba clasa politică la toamnă, dar cu siguranţă va fi o schimbare foarte repede, peste patru ani, cel mai târziu vom vedea sigle noi, oameni noi, şi cred că asta este calea schimbării. Totul este ca aceşti candidaţi şi partide noi să fie consecvenţi cu propriul lor proiect, să nu uite la ceea ce au visat în campanie. Cred că schimbarea începe astăzi şi cred că nu vor fi rezultate spectaculoase probabil, nu vor fi dispărut toţi dinozaurii politici, dar este primul semn că în consiliile locale, în posturi de viceprimari, consilieri locali vor fi partide noi, vor fi tineri, vor fi oameni care nu au mai făcut politică”, a menţionat vicepremierul.

Vasile Dâncu nu crede că trebuie să fie făcute schimbări radicale peste noapte, schimbări artificiale, deoarece acestea nu au reuşit să rămână solide.

"Când îi vom sprijini pe oameni ca să voteze ei schimbarea, aceste schimbări vor dura. Sunt optimist cu se va întâmpla în viitor în România”, a mai spus Dîncu.

Întrebat ce ar trebui să facă viitorul primar al Clujului, Dîncu a răspuns că acesta ar trebui să asculte vocea oraşului, inima oraşului, "să nu încurce oraşul să trăiască, să îl lase să se dezvolte”.

"Ar fi bine dacă noua conducere ar discuta o nouă strategie de dezvoltare pe marile trenduri care au venit spontan. Suntem un oraş al festivalurilor, dar nu avem infrastructură de spectacol, nu avem săli, nu avem hoteluri. Trebuie să dezvoltăm ceea ce a construit viaţa, valul de informaticieni să meargă mai departe”, a conchis vicepremierul.

 

Citește și: