Sorina Ionaşc
2553 vizualizări 11 nov 2013

Directorul RMGC, Dragoş Tănase, susţine că RMGC nu se simte ameninţat de raportul de respingere al comisiei speciale pentru Roşia Montană şi consideră că, după ce legea generală privind exploatările miniere va fi adoptată, RMGC va începe lucrările propriu-zise la Roşia, chiar din 2014.

„Este un raport complet, profesionist făcut, este o muncă serioasă făcută în ultimele două luni. Din punctul nostru de vedere concluzia principală este că industria minieră şi proiectele miniere au nevoie de o îmbunătăţire semnificativă a cadrului legislativ, aceste proiecte aduc beneficii economice substanţiale României şi creează locuri de muncă. Sperăm că acest cadru legislativ să fie adoptat cât de curând astfel încât noi să putem începe exploatarea la Roşia Montană în 2014”, a declarat Tănase, pentru gândul.

Întrebat cum comentează decizia comisiei speciale de a sesiza autorităţile competente pentru a ancheta modul în care s-a transferat licenţa de exploatare, Dragos Ţănase a precizat că, din punctul lor de vedere, nu există nicio ilegalitate.

„Noi preferăm să începem exploatarea în mină la Roşia Montană şi preferăm să vorbim despre dezvoltarea economică a României şi despre crearea de locuri de muncă. Din punctul nostru de vedere nu există niciun fel de ilegalitate făcută vreodată în jurul acestui proiect”, a mai spus directorul RMGC.


 

Citește și: