Gandul.info
Cătălina Mănoiu
2525 vizualizări 4 feb 2018

”Am rămas după depunerea jurământului cred că 10-12 minute,(...) i-am arătat preşedintelui minciunile transmise de şefa Delegaţiei Comisiei Europene la Bucureşti, doamna Angela Cristea, tuturor comisarilor europeni, minciunile proaspete vorbesc, spunându-i că mie mi se pare antiromânesc şi un gest împotriva intereselor româneşti care nu poate să rămână netaxat şi nespus. Pentru că astăzi minte despre premierul României, poate ieri sau poimâine minte despre preşedintele României. Despre mine a transmis tot timpul informaţii, asta o ştiu, să fie sănătoasă, îi doresc foarte mult succes şi multă sănătate”, a declarat preşedintele PSD, Liviu Dragnea, la RTV.

Liviu Dragnea a afirmat ca nu i se pare corect ca preşedintele ”să dea explicaţii” când merge la Bruxelles, în loc ”să discute şi să obţină ceva pentru România”.

”I-am spus părerea mea, decizia a fost şi este a dumnealui, este şeful statului. Nu mi se pare corect ca preşedintele României, indiferent care e, să meargă la Bruxelles şi nu preşedintele să fie cel care informează Comisia Europenă, comisarii europeni, Parlamentul European, dacă este cazul, despre situaţia din România, ci merg alţi cetăţeni cu diverse poziţii care spun ce se întâmplă în România, lucruri nereale. Şi preşedintele în loc să meargă acolo să discute şi să obţină ceva pentru România trebuie să dea explicaţii ceea ce mi se pare incorect”, a adăugat Dragnea.

Liderul PSD a precizat că preşedintele Klaus Iohannis nu l-a contrazis.

Liviu Dragnea a afirmat că se va întâlni ”cu toată deschiderea” cu preşedintele Iohannis, ori de câte ori va fi cazul.

”De câte ori să să fie cazul o să-l sun, de câte ori o să mă caute, o să răspund. Dacă va fi cazul să ne întâlnim cu toată deschiderea. Am spus-o în seara desemnării doamnei Dăncilă ca premier că am apreciat foarte mult nu numai eu, ci toţi colegii de partid faptul că a rămas în limitele constituţionale, a respectat majoritatea parlamentară”, a răspuns Dragnea, întrebat care va fi relaţia pe care o va avea cu Klaus Iohannis.

Liderul PSD a precizat, la solicitarea moderatorului, că i-a transmis preşedintelui că vrea să aibă o discuţie şi acesta a acceptat.

Dăncilă: Comisia Europeană trebuie informată corect şi la timp

La rândul său, premierul Viorica Dăncilă a declarat că Guvernul trebuie să dinamizeze relaţia pe care o are cu Comisia Europeană, afirmând că oficialii europeni trebuie să fie informaţi la timp şi în mod corect.

”Am această certitudine că noi, ca şi Guvern, trebuie să punem accent pe dimensiunea europeană. Asta înseamnă o dinamizare a relaţiilor pe care le avem cu Comisia Europeană. Comisia Europeană trebuie informată corect şi la timp şi cred că acest lucru va duce la rezultate pozitive în ceea ce priveşte guvernarea”, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la RTV.

Viorica Dăncilă a afirmat că o informare bună va aduce plusvaloare în relaţia cu Bruxelles, iar România nu va mai fi ”judecată” de alte state numai pe baza ”dezinformărilor”.

”Cred că o informare bună, o relaţie bună cu Bruxelles-ul poate aduce plusvaloare atât pe absorbţia fondurilor europene, pe proiecte europene, dar şi în ceea ce ne priveşte, pentru a cunoaşte situaţia reală şi a nu mai avea situaţii în care România a fost pusă în postura de a fi judecată de alte state membre numai pe baza dezinformării a unor oameni de rea-credinţă”, a spus premierul

Dăncilă a afirmat că se va implica ”foarte mult” în colaborarea cu oficialii europeni.

Citește și: