Teodor Bobei
694 vizualizări 4 dec 2019
Dăncilă, despre datoriile PSD: Toate cheltuielile pot fi justificate. Au mai fost datorii
 

Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, după şedinţa CEx, că toate datoriile înregistrate de PSD pentru alegerile prezidenţiale pot fi justificate cu documente şi că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Ea a precizat că partidului a mai avut şi în trecut datorii.
„Au fost datorii şi înainte, sunt şi acum, au fost şi datorii care au fost preluate. Cred că se va face o inventariere a datoriilor şi cred că nu este nimic care să ridice semne de întrebare. Nu am de unde să ştiu situaţia exactă, dar eu sunt convinsă că se va face justificarea tuturor cheltuielilor din această campanie cu toate documentele necesare", a declarat Viorica Dăncilă, la finalul CEx de miercuri.

Marcel Ciolacu, despre datoriile partidului: Situaţia este foarte bună. PSD îşi va plăti datoriile
 

Preşedintele interimar al PSD a catalogat situaţia partidului drept una "foarte bună", fiind întrebat dacă social democraţii au datorii de 15 milioane de euro. Marcel Ciolacu a precizat că formaţiunea îşi va onora toate contractele.
"Nu, trezorierul partidului este un expert contabil şi nu este nevoie de un audit financiar. Situaţia partidului este foarte bună. Cuatumul îl veţi vedea şi dumneavoastră în momentul în care documentele se depun la AEP (Autoritatea Electorală Permanentă -n.r.) pentru recuperarea banilor. PSD îşi va plăti toate datoriile. Nu este o sumă ascunsă. Această sumă va fi depusă la AEP pentru a închide formalităţile. Pentru că nu vreau să vă mint, fiindcă nu ştiu această sumă şi nu o am scrisă pe hârtie", a declarat Marcel Ciolacu, întrebat dacă formaţiunea social democrată are datorii de 15 milioane de euro.

Întrebat cum îşi vor plăti social democraţii datoriile, preşedintele interimar PSD a replicat: "Prin cotizaţii. Nu sunt nişte datorii fantastice de neacoperit de către PSD".

În Comitetul Executiv de miercuri au fost discuţii despre datorii ale PSD în valoare de aproximativ 15 milioane de euro, au declarat surse politice, pentru MEDIAFAX. Suma acumulată din luna iulie încoace include şi cheltuieli făcute în campania pentru prezidenţiale.
 

Ştire iniţială

Discuţiile social-democraţilor au vizat contracte prea mari încheiate de partid pe care acum PSD trebuie să le achite, reiese dintr-o analiză făcută în cadrul formaţiunii, au explicat sursele citate.

La şedinţa CEx de miercuri, Niculae Bădălău a anunţat că se retrage din conducerea interimară a PSD, potrivit surselor menţionate. Bădălău deţinea funcţia de membru în conducerea colectivă interimară - Regiunea Sud.

Acesta va fi înlocuit de Marian Mina, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, potrivit surselor citate.

 

Citește și: