Gandul.info
Cristian ANDREI
18743 vizualizări 8 apr 2013

Iniţiativa deputatului Remus Cernea de a tăia Biserica de pe lista de finanţare de la stat l-a scos din sărite pe Radu Mazăre, şeful PSD Constanţa, organizaţie care l-a susţinut pentru obţinerea locului de parlamentar.

"Cernea este un tâmpit, a făcut această iniţiativă legislativă fără să se consulte cu noi, total împotriva a ceeea ce credem noi ca organizaţie, noi şi toţi ceilalţi membri de partid", a declarat Mazăre pentru gândul, insistând că Remus Cernea şi-a găsit loc pe listele USL Constanţa doar pentru că Victor Ponta a avut o rugăminte în acest sens. 

Mazăre a adăugat că că PSD Constanţa a votat o rezoluţie prin care i se cere lui Cernea să-şi retragă iniţiativa şi "să-şi ceară scuze tuturor, în primul rând constănţenilor, organizaţiei, Bisericii, dacă nu face asta, nu am mai putut să scriu în Rezoluţie, dar am spus că-i rup picioarele dacă îl mai prind pe aici".

"Nu am ce să fac eu cu Cernea, că Ponta ne-a rugat şi el şi l-a asumat, nu am cum să acţionez asupra lui. Poate să acţioneze la nivel central, dacă nu-şi retrage iniţiativa să rupă protocolul şi să-i dea un şut în fund", a mai spus Mazăre.

Cernea: Sunt amuzat

Replica lui Cernea nu s-a lăsat aşteptată, însă a fost mai temperată. "Sunt amuzat. Cred că i s-au prezentat informaţii inexacte. Domnia sa este cunoscut ca fiind iute la mânie", a declarat Remus Cernea, invitat la GÂNDUL LIVE.

Deputatul USL propune o redirecţionare a unui procent din impozitul pe venit al cetăţenilor, la liberă alegere, către cultele religioase, ca în cazul organizaţiilor nonguvernamentale.

„Noi intenţionăm, pentru că am discutat cu mai mulţi parlamentari din diferite partide şi există un curent de opinie pe acest subiect, să avem un sistem de finanţare a cultelor pe acest model. Asta ar degreva bugetul de stat de foarte multe sume alocate pentru culte şi ar ajuta foarte mult şi bisericile să aibă venituri predictibile şi stabile. Sunt convins că o astfel de iniţiativă va avea o susţinere largă pentru că este şi în interesul Bisericii, ar fi prima interesată”, a declarat Remus Cernea, pentru gândul.

Mai mult, punând accent pe necesitatea ca această propunere să intre în dezbatere publică, deputatul Partidului Verde a spus că va face tot ce este posibil ca iniţiativa lui să fie aprobată. „Voi face tot ce ţine de mine pentru ca acest sistem să fie implementat”, a mai spus el.

Citește și: