Maria Dinu
349 vizualizări 13 mar 2019

"Acţiunea a fost iniţiată de preşedintele României, în mod evident şi este un referendum de consultare. Pe cale de consecinţă este decizia preşedintelui României de a stabili când organizează acest referendum pe care preşedintele României l-a stabilit şi am aprecia ca preşedintelui României să nu i se mai dea sfaturi cu privire la modul în care se organizează acest referendum pentru că preşedintele României ştie foarte bine ce trebuie să facă în privinţa acestui referendum", a declarat deputatul PNL Gabriel Andronache, miercuri, în Parlament.

El le-a reamintit liderilor USR că iniţiativa ”Fără penali” se află în procedură la Curtea Constituţională.

”Este important de subliniat alt aspect, că în privinţa referendumului de revizuire a Constituţiei respectiv, campania pe care colegii noştri şi pe care PNL a sprijinit-o şi o sprijină <Fără Penali în funţii publice>, aceasta este în procedură de examinare, după cum bine ştiţi la Curtea Constituţională şi noi sperăm ca această procedură să fie admisă de Curtea Constituţională şi vom sprijini acest refrendum de revizuire cu toate forţele noastre", a adăugat liberalul.

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că decizia CCR de miercuri ”deschide calea ca la alegerile europarlamentare din 26 mai să avem şi referendumul <Fără penali>, referendumul pe justiţie fudamental pentru România”.

Judecătorii CCR au decis miercuri că se poate organiza un referendum în ziua alegerilor europarlamentare. Ei au admis parţial solicitarea de neconstituţionalitate a preşedintelui Klaus Iohannis.

Pe 17 ianuarie, preşedintele Klaus Iohannis a sesizat, Curtea Constituţională a României (CCR) în legătură cu modificarea acesti legi. Mai exact, este vorba despre legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în materie electorală care a fost transmisă de Parlament pentru promulgarea de către preşedintele Klaus Iohannis la finalul lunii decembrie a anului trecut.

Citește și: