Adrian POPESCU
1311 vizualizări 5 mar 2013

Noul preşedinte al Forumului Democrat al Germanilor din România este, începând de astăzi, doctorul Paul Jurgen Porr, fost până acum preşedinte  al Forumului Democrat German Transilvania şi unul dintre cei cinci vicepreşedinţi al FDGR.

El a fost ales în această funcţie de către Adunarea Reprezentanţilor (congresul formaţiunii), întrunită astăzi la Sibiu ca urmare a demisiei lui Klaus Iohannis de la conducerea FDGR, după ce acesta a devenit prim-vicepreşedinte al PNL. Dr. Paul Jurgen Porr a fost singurul candidat la succesiunea lui Klaus Iohannis, la propunerea Consiliului de Conducere al FDGR.

„Iniţiativa propunerii a fost a Forumului Banat şi nu a mai existat alta. Sigur, teoretic, nu e exclus ca la congres să mai apară şi alte candidaturi, dar, ca matematician, vă pot spune că probabilitatea asta tinde spre zero”, a declarat pentru gândul, înaintea începerii lucrărilor Adunării Reprezentanţilor, deputatul Ovidiu Ganţ. Acesta a explicat apoi şi de ce nu a candidat şi el, aşa cum îl îndemnaseră mai mulţi colegi: „Pentru că nu mi se pare în regulă să fii totodată deputat şi preşedinte al Forumului şi să nu-ţi faci bine treaba în nici una dintre aceste funcţii. Eu locuiesc în Timişoara, Parlamentul în care activez ca deputat e în Bucureşti, iar sediul central al Forumului e la Sibiu, mi-ar fi fost practic imposibil să fac permanent naveta în trei părţi”.

Conform anticipării deputatului Ganţ, doctorul Porr a rămas unicul candidat la postul lăsat vacant de Klaus Iohannis, fiind ales ca preşedinte cu unanimitate de voturi de cei 30 de delegaţi prezenţi la Adunarea Reprezentanţilor. În alocuţiunea rostită în faţa acestora, primarul Sibiului a mulţumit tuturor membrilor Forumului pentru „sprijinul şi colaborarea excelentă” de care s-a bucurat din partea acestora în cei 11 ani cât a fost preşedintele FDGR. Deşi trecerea sa la PNL i-a surprins şi chiar nemulţumit pe unii dintre membrii şi activiştii FDGR, la congres nu s-a auzit nici un reproş pe această temă. Ba dimpotrivă, un delegat de la Satu Mare a propus ca Iohannis să fie ales ca al doilea preşedinte de onoare al FDGR, alături de dr. Paul Philippi, ofertă refuzată însă de fostul preşedinte, care a declarat că va rămâne în Forum „doar ca un membru simplu, fără nici o funcţie”.

În vârstă de 62 de ani, dr. Paul Jurgen Porr este medic primar de medicină internă şi gastroenterologie, conferenţiar universitar la Facultatea de Medicină „Victor Papilian” a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, şef al Clinicii Medicale 1 din cadrul Spitalului Clinic Judeţean Sibiu şi consilier judeţean din partea FDGR.

„Ca preşedinte, mă voi strădui să asigur continuitate activităţii FDGR pe liniile urmate de dl. Iohannis şi de ceilalţi preşedinţi dinaintea sa, coordonate stabilite încă de la constituirea Forumului, în 1990. În esenţă, aceasta înseamnă colaborare pragmatică şi constructivă cu toate partidele politice democratice din România şi cu toate organizaţiile minorităţilor naţionale din ţară, pentru păstrarea identităţii naţionale şi culturale a etnicilor germani, sub toate aspectele, precum şi loialitate deplină faţă de statul român, faţă de Constituţia şi legile ţării. De asemenea, vom continua să fim, ca şi până acum, o punte de legătură solidă între România şi Germania, Austria şi Elveţia”, a declarat pentru gândul dr. Paul Jurgen Porr la finalul congresului FDGR.
 

Citește și: