Cristina ANDREI
Ana-Maria Lazăr
5061 vizualizări 24 feb 2016

Senatorii au avizat favorabil cererea procurorilor DNA privind reţinerea şi arestarea senatoarei Doina Tudor, cu 61 de voturi „pentru" şi 57 „împotrivă". După aflarea deciziei, senatoarea a declarat că nu a fost deloc surprinsă, pentru că se aştepta. „Am bagajul făcut", a spus aceasta.

În faţa colegilor senatori Doina Tudor a pledat nevinovată şi a menţionat că este vizată de acuzaţii false care coincid cu cea mai urâtă perioadă din viaţa sa, timp în care a fost înşelată şi în care a divorţat de soţul său.

„Afirm cu responsabilitate şi tărie că acuzele care mi se aduc sunt profund nefondate şi nereale. Calitatea mea nu este de inculpat, ci de nevinovat, târât într-o mocirlă greu de anticipat. Din păcate, trebuie să retrăiesc momente dintr-o perioadă foarte grea pentru mine. (...) Perioada pentru care îmi sunt aduse aceste acuze coincide cu cel mai cumplit moment din viaţa mea personală, despărţirea de soţul meu, Daniel Tudor", a spus Doina Tudor în plenul Senatului.

Senatoarea le-a expus pe scurt colegilor motivele despărţirii de soţul său şi le-a povestit desfăşurarea evenimentelor, pentru a ajunge la concluzia că „o femeie rănită şi părăsită" nu ar putea să fie complicea fostului soţ. Doina Tudor a spus şi că, în afara unui „denunţ mincinos", nu există nicio probă care să-i dovedească vinovăţia.

„Sub nicio formă nu cred că reprezint un pericol public iminent şi imediat, aşa cum se arată în referatul DNA", a mai spus senatoarea. „Eu nu vă spun ce să alegeţi sau cum să votaţi, dar sper că va fi calea corectă", şi-a încheiat Tudor discursul în faţa colegilor senatori.

Acuzaţiile din dosar sunt bazate pe denunţul unei singure persoane, Marian Ovidiu, care are şi calitate de inculpat, a explicat ea în faţa senatorilor.

De asemenea, senatorul a explicat că se afla în divorţ în perioada despre care se face referire în dosar şi că nu putea să intermedieze mita pentru fostul soţ, care are şi el calitate de inculpat în dosar.
Tudor a mai spus că nu se afla în ţară atunci, aducând probe în acest sens biletele de avion şi viza pentru SUA.

Dosarul senatorului PNL conţine 3 volume. În faţa senatorilor jurişti, senatorul PNL a invocat ''relaţiile deteriorate'' cu soţul său la acea dată, iar avocaţii săi au susţinut că procesele-verbale de redare a convorbirilor interceptate nu susţin remiterea sumei de 200.000 de euro.

Ea le-a spus membrilor Comisiei juridice că la data invocată de procurori pentru complicitate de luarea de mită era plecată în SUA, având anumite probleme medicale. Ea a prezentat Comisiei juridice certificate de la medic specialist în acest sens. ''(Doina Tudor, n.r.) îşi motivează problemele medicale prin însuşi faptul că relaţiile cu soţul erau grav afectate, astfel încât, pe un interval de timp de un an şi jumătate, chiar de la începutul anului 2013, a avut depresii şi, prin urmare, a fost nevoită să urmeze tratamente medicale puternice'', se arată în raport.

Datele din dosar arată că în perioada martie-mai 2013, Doina Tudor l-a ajutat în mod direct „pe inculpatul Tudor Daniel George să primească suma de 200.000 de euro (din suma totală de 300.000 de euro primită de inculpatul Tudor Daniel George), pentru ca, în schimb acesta, în calitate de preşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, să favorizeze o firmă de asigurări care făcuse obiectul unor activităţi de control”.

Citește și: